Witam
Poszukuje osoby która może mi napisać aplikacje na Facebook lub pomóc mi w jej napisani (przeglądam dokumentacje FB API i nie wiem w ogóle jak się za to zabrać a w dodatku z angielskiego jestem noga wink.gif )

Jaka aplikacja. Już tłumacze
Użytkownik loguje się na mojej stronie, po zalogowaniu zamiast pola logowania pojawia mu się jego nick, a obok link "połącz z kontem FB" po kliknięciu w link otwiera się FB z aplikacją która wyświetla zalogowanego do FB użytkownika jego imię i nazwisko oraz miniaturkę i pyta czy na pewno te konto chce powiązać ze swoim kontem o loginie XX na mojej stronie (wiadomo czasem zdarza się ze siostra, brat czy ktoś inny jest zalogowany u kogoś na komputerze i aby nie powiązać automatycznie konta z inna osoba) po potwierdzeniu prosi o zezwolenie na dostęp do danych, zezwolenie na publikowanie postów następnie sprawdza czy dany użytkownik lubi mój fanpage a jeśli nie to wyświetla przycisk "lubię to" do polubienia fanpage. Gdy aplikacja już uzyska dostęp i fanpage zostanie polubiony wyświetla na tablicy użytkownika post z linkiem do mojej strony i jakąś grafika oraz w bazie danych zapisuje potrzebne mi dane oraz w odpowiedniej tabeli dodaje punkt dla tego użytkownika i przekierowuje ponownie na moją stronę gdzie zamiast linku "połącz z kontem FB" oprócz loginu z mojej strony wyświetla dane powiązanego z nim użytkownika FB (imię, nazwisko, miniaturka). Nie chodzi tu o możliwość logowania na mojej stronie za pomocą FB tylko o pobranie danych FB które będą potrzebne do niektórych funkcjonalności strony.
Nie wiem też czy lepszym rozwiązaniem będzie zapisanie imienia nazwiska i miniaturki u siebie w bazie czy za każdym razem pobierać je i wyświetlać z FB tak żeby w przypadku zmiany danych na FB na mojej stronie także były aktualne dane (np miniaturka która może być dość często zmieniana)

Ktoś może mi w tym pomóc? Lub napisać mi taką aplikację (za ile?)

Dobrze by było też aby ktoś pomógł mi tą aplikacje zainstalować na FB które pola przy instalacji na FB należy wypełnić itp ponieważ to co znajduje w Google to widzę że jeszcze jakieś stare teraz jest tam więcej opcji itp... a nigdy jeszcze nie bawiłem się z aplikacjami FB