proszę o poprawkę mojego kodu ew. jakies wskazówki, co zmienić, żeby ten kod był taki jak potrzeba, dodam jeszcze, że korzystam z frameworka laravel, ale to tutaj ma chyba niewielkie znaczenie, do rzeczy:
plik controllers/connect.php
<?php class Connect { protected $pdo; function __construct() { try { $this->pdo = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=x', 'root', ''); $this->pdo -> setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION); } catch(PDOException $e){ } } } ?>
Plik controllers/register.php
<?php class Register extends Connect { public $statement; public function add() { $this->imie = $_POST['imie']; $this->nazwisko = $_POST['nazwisko']; $this->telefon = $_POST['telefon']; $this->mail = $_POST['email']; $this->haslo = $_POST['haslo']; $this->vhaslo = $_POST['vhaslo']; } } } ?>
plik models/register.php
<?php public function check() { include("language/pl.php"); if ($_POST['haslo']==$_POST['vhaslo']) { $this->insert = $this->pdo -> exec('INSERT INTO `users` (`imie`, `nazwisko`, `email`, `haslo`, `telefon`, `data_dodania`) VALUES( \''.$this->imie.'\', \''.$this->nazwisko.'\', \''.$this->mail.'\', \''.$this->haslo.'\', \''.$this->telefon.'\', \''.$this->data.'\')'); if ($this->insert>0) { $this->statement=$lang[2]; } else { $this->statement=$lang[3]; } $this->statement=$lang[2]; } else { $this->statement=$lang[1]; } } else { $this->statement=$lang[0]; } } return $this->statement; } ?>
plik view/register.blade.php
tutaj kompletnie nie wiem w jaki sposób wstawić ten formularz i wyświetlić ewentualne komunikaty, żeby to wszystko ze sobą grało...
Proszę o jakieś nakierowanie, bo czytam czytam i nie łapie, może konkretny przykład mi coś rozjaśni..