Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat] Poszukuję administratorów
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
VeParadox
Poszukuję administratorów podforów o odrębnej tematyce.
http://pomyslnastrone.pl/webmaster-f100 - forum Webmasterskie
http://pomyslnastrone.pl/wielotematyk-f95 - forum Wielotematyczne
Oferujemy:
1. Uprawnienia moderacyjne w pełnym zakresie na administrowanym forum.
2. Dajemy wolną ręke co do modernizacji forum, chybą że koliduje ze zdrowym rozsądkiem.
3. Możliwośc naboru własnej ekipy, tworzenie jej struktury i dodatkowych grup.
4. Oczywiście Ranga Administratora na PNS i grupa bedą dodatkowym atutem.

Oczekiwania:
1. Doświadczenie w prowadzeniu forum, zdrowy rozsądek i kreatywność.
2. Znajomośc obranej tematyki jest sprawą oczywistą.

peter13135
Cytat
Oferujemy:
2. Dajemy wolną ręke co do modernizacji forum, chybą że koliduje ze zdrowym rozsądkiem.
3. Możliwośc naboru własnej ekipy, twożenie jej struktury i dodatkowych grup.

OK, a jakieś realne korzyści dla tegoż administratora są przewidywane ? Bo to ogłoszenie wygląda tak... jak oferta pracy dla kierowcy, gdzie w punkcie "oferujemy" będą takie przywileje jak "Pozwolenie kierowania samochodem, którym będziesz kierował",
VeParadox
W zależności od pkt. widzenia, mój jest taki: Dostajesz forum; gotowy pomysł i darmowy hosting. Jeśli się wykażesz i ci się powiedzie to nic nie stoi na przeszkodzie abyś czerpał ze swojego sukcesu korzyści. Choć ja jestem administratorem głównym to napewno nie zabronię nikomu (adminowi forum) wstawić tam np. opłacanych banerów, jesli tylko forum sie rozwinie.
matthew089
Więc równie dobrze mogę sam założyć takie "podfora", potem je rozwinąć itd. Po co mam pod kogoś podlegać?
pyro
Wypadałoby chociaż podać odpowiedni tag [wolontariat], żeby nie marnować czasu użytkowników.
VeParadox
Cytat(VeParadox @ 30.05.2013, 19:12:09 ) *
Dostajesz forum; gotowy pomysł i darmowy hosting.

Przepraszam, czy opłacany hosting to wolontariat?
Prosze o przywrocenie pierwotnego tagu.
dżozef
krótka piłka: płacisz czy nie płacisz?
jak płacisz = praca
jak nie płacisz = wolontariat
VeParadox
Dobra, nie ma sensu sie przekomarzac. Napisałem powyżej że płace za hosting, kwestia interpretacji zalezy poprostu od podejścia i nie chciałbym tu o tym dyskutować.
Ponownie moja oferta:
Poszukuję administratorów podforów o odrębnej tematyce.
Fora Webmasterskie, Wielotematyczne
Oferuje:
2. Wolną ręke co do modernizacji forum, chybą że koliduje ze zdrowym rozsądkiem.
3. Możliwośc naboru własnej ekipy, twożenie jej struktury i dodatkowych grup.
5. Wprowadzenie na forum banerów rekalmowych na własną reke. ( zysk zalezy od wyników pozyskiwanych zleceniodawców i ruchu na stronie)

Oczekiwania:
1. Doświadczenie w prowadzeniu forum, zdrowy rozsądek i kreatywność.
2. Znajomośc obranej tematyki jest sprawą oczywistą.

Witam.
Pragnę poinformować że nabór na http://pomyslnastrone.pl/webmaster-f100
jest zakończony, poszukujemy jeszcze ewentualnie moderatora. Szczegóły tutaj: http://pomyslnastrone.pl/post3756.html#p3756
Spawnm
Cytat
Napisałem powyżej że płace za hosting

Właściciel biedronki płaci za utrzymanie marketu, siedź na kasie za darmo.
Przepraszam, nie za darmo. Za to że właściciel płaci za market, zapewnia ci krzesło, mopa, torebki jednorazowe itd.
VeParadox
Cytat(Spawnm @ 8.07.2013, 19:22:48 ) *
Właściciel biedronki płaci za utrzymanie marketu, siedź na kasie za darmo.
Przepraszam, nie za darmo. Za to że właściciel płaci za market, zapewnia ci krzesło, mopa, torebki jednorazowe itd.

Nie no ok ok, rozumiem. Jest tag [wolontariat], każdy czytać umie. Po prostu czasem wolontariat też daje możliwości... Kwestia podejścia do tematu...
in5ane
Po prostu próbujesz nam na siłę wciskać kit, że nie jest to wolontariat, tylko świetna praca. Mnie - oczywiście czysto hipotetycznie - jako przyszłego administratora, nie obchodzi Ci właściciel płaci za ten hosting dolaramy, funtami czy w ogóle za niego nie płacisz. Mnie ma interesować moja praca, a to jest wolontariat. Masz 320 użytkowników, z czego tylko 30-40 ma powyżej 10 postów i w dodatku ostatni raz logowali się w 2012 roku, a Ty na siłę próbujesz wcisnąć, jakie to profity nie będą za reklamę na Twoim forum. Kto mi kliknie w ten banner, jak go tam umieszczę? GoogleBot? Sprawa wygląda tak, że nikt Cie nie potraktuje poważnie, jeśli będziesz wciskał ludziom na siłę kit. Bądź szczery, a prędzej znajdziesz odpowiedniego kandydata.
VeParadox
Cytat(in5ane @ 9.07.2013, 07:56:30 ) *
Po prostu próbujesz nam na siłę wciskać kit, że nie jest to wolontariat, tylko świetna praca. Mnie - oczywiście czysto hipotetycznie - jako przyszłego administratora, nie obchodzi Ci właściciel płaci za ten hosting dolaramy, funtami czy w ogóle za niego nie płacisz. Mnie ma interesować moja praca, a to jest wolontariat. Masz 320 użytkowników, z czego tylko 30-40 ma powyżej 10 postów i w dodatku ostatni raz logowali się w 2012 roku, a Ty na siłę próbujesz wcisnąć, jakie to profity nie będą za reklamę na Twoim forum. Kto mi kliknie w ten banner, jak go tam umieszczę? GoogleBot? Sprawa wygląda tak, że nikt Cie nie potraktuje poważnie, jeśli będziesz wciskał ludziom na siłę kit. Bądź szczery, a prędzej znajdziesz odpowiedniego kandydata.

Masz racje, nie napisałem tego. Powiedz mi czy wszyscy mają wypasione strony z których czerpaliby zyski? Nie. Jest wiele osób które chciałoby coś zrobić, ale brak im pomysłu, inicjatywy, kapusty na serwer,domenę itd... Ja nie ukrywam o jaką strone chodzi i każdy, tak jak ty, może sobie zinterpretować statystyki. Jeśli natomiast masz chęci i odpowiednie nastawienie to zauważysz potencjał forum i jego możliwość.
A co do szczerości: Gówniany ze mnie webmaster i pozycjoner. I tylko to hamuje rozwój i lepsze perspektywy mojego forum. Liczę na odpowiedniego kandydata, który zaangażuje się w forum. W zamian za pomoc w wy-pozycjonowaniu forum zgodzę się na wszelkie rozsądne propozycje współpracy (zapłata rzędu 20-30pln to żaden argument przecież).

in5ane
A no widzisz, szczerość popłaca, teraz inaczej na Ciebie patrzę. Ale niestety nadal z przymrużeniem oka. Nie mam pomysłu, inicjatywy, kapusty na serwer, domenę itd... (jak Ty to napisałeś), to się nie biorę za coś. Po co robić coś, z czego i tak nikt nie skorzysta. No niestety, ale musisz sobie uświadomić, że w dzisiejszych czasach z zero można zarobić co najwyżej drugie zero. A co do forum, hmmm... Szczerze trefny pomysł na stronę (forum w tym wypadku). Kto będzie publicznie rozmawiał o pomysłach na stronę? Chyba każdy mając pomysł i będąc go pewny, wyłoży kasę (o ile ją ma) i zrealizuje go, ewentualnie będzie usilnie szukał inwestora. Nie chcę Cię zniechęcać, ale no szkoda Twojego czasu. Lepiej poświęciłbyś go np. na stanie się dobrym webmasterem czy pozycjonerem (z czego z czasem możesz trzepać kasiorę).
nospor
in5ane a jeszcze nie tak dawno ty wciskałeś ludziom kit a teraz pouczasz innych wink.gif

ps: ja tam w ofercie Paradoxa nie widzialem nigdzie wciskania kitu. Od razu napisal co i jak, co oferuje, czego oczekuje. Gdzie tu kit?
Jedyny bezsens jaki zrobił to kłócil sie o tag [wolontariat] uwazajac ze to nie wolontaria - tylko to bylo dziwne. Cala reszta byla napisana od poczatku.
VeParadox
Cytat(in5ane @ 9.07.2013, 12:04:26 ) *
A co do forum, hmmm... Szczerze trefny pomysł na stronę (forum w tym wypadku). Kto będzie publicznie rozmawiał o pomysłach na stronę? Chyba każdy mając pomysł i będąc go pewny, wyłoży kasę (o ile ją ma) i zrealizuje go, ewentualnie będzie usilnie szukał inwestora. Nie chcę Cię zniechęcać, ale no szkoda Twojego czasu. Lepiej poświęciłbyś go np. na stanie się dobrym webmasterem czy pozycjonerem (z czego z czasem możesz trzepać kasiorę).

THX za opinie, zostanę jednak przy forum, współgra z moją chęcią bycia lepszym webmasterem i pozycjonerem. wink.gif
A co do samej idei forum to musisz sobie uświadomić, że to co w twojej głowie się zrodzi i pobłyskuje zajebistością (pomysl na strone), nie zawsze takowe jest w realnym świecie. Do takiej oceny, powiedzmy "zaplecza pomysłu" służy forum. Czasem okazuje się że są przeszkody których pomysłodawca nie przewidział, a czasem z luźnej dyskusji, wspólnymi siłami udaje się coś fajnego wymyślić, komuś podpowiedzieć lepsze rozwiązanie itd. Tak żebyś lepiej zrozumiał; warto zapoznać się z Meritum PNS.

Cytat(nospor @ 9.07.2013, 12:11:44 ) *
ps: ja tam w ofercie Paradoxa nie widzialem nigdzie wciskania kitu. Od razu napisal co i jak, co oferuje, czego oczekuje. Gdzie tu kit?
Jedyny bezsens jaki zrobił to kłócil sie o tag [wolontariat] uwazajac ze to nie wolontaria - tylko to bylo dziwne. Cala reszta byla napisana od poczatku.

Powiedzmy że kłótnia o wolontariat była lepszym rozwiązaniem co do dyskusji i popularności tematu, a niżeli żadnej odp. by miało nie byc smile.gif

nospor
Cytat
Powiedzmy że kłótnia o wolontariat była lepszym rozwiązaniem co do dyskusji i popularności tematu, a niżeli żadnej odp. by miało nie byc
Cwaniaczek wink.gif
in5ane
Cytat(VeParadox @ 9.07.2013, 14:13:53 ) *
Czasem okazuje się że są przeszkody których pomysłodawca nie przewidział, a czasem z luźnej dyskusji, wspólnymi siłami udaje się coś fajnego wymyślić, komuś podpowiedzieć lepsze rozwiązanie itd. Tak żebyś lepiej zrozumiał; warto zapoznać się z Meritum PNS.

Ani słowa nie powiem o "typowym polaczku", gdyż osobiście denerwuje mnie to określenie. Ale chyba nie wierzysz w to, że jak ktoś da fajny pomysł na stronę, i ktoś inny ma coś jeszcze w głowie a propos tego fajnego pomysłu, aby go urozmaicić, to nie podzieli się tym z pierwotnym autorem pomysłu, tylko sam go zrealizuje.
VeParadox
in5ane może aby dłużej nie konwersować na temat tego czy ludzie dzielą się pomysłami w sieci czy nie to poprostu luknij tutaj: http://www.biznesforum.pl/pomysl-na-biznes-f-vf17.htm
Zobacz jak temat prosperuje i jak inni "wylewają" swoje pomysły. Co prawda tematyka jest bardzie na $ ale ida tego działu i mojego forum ma wspólną cechę: ludzie chętnie dzielą się pomysłami, licząc w ten sposób na wsparcie innych. I słusznie smile.gif
memory
Co ma niby proponować za moderowanie forum? 2 tys + faktura?. Jest forum o tuplach to i może być o pomysłach na biznes.

Cytat
Po co robić coś, z czego i tak nikt nie skorzysta. No niestety, ale musisz sobie uświadomić, że w dzisiejszych czasach z zero można zarobić co najwyżej drugie zero.

za pierwszym razem pomyślałem o http://spotlisty.pl/
in5ane
Cytat(memory @ 9.07.2013, 18:19:04 ) *
za pierwszym razem pomyślałem o http://spotlisty.pl/
Nie mam czasu na rozwijanie go na dzień dzisiejszy. Zresztą jest coś takiego jak sharemyplaylist.com, gdzie jakoś prosperują superowo. A moja strona jest jedyna w Polsce, chciałem wśród ludzi rozpowszechnić darmowe i legalne słuchanie muzyki, jednakże na dzień dzisiejszy nie mam czasu zajmować się tą stroną, przez co również nie wykupywałem żadnych reklam ani nic podobnego.
VeParadox
Cytat(in5ane @ 9.07.2013, 19:29:47 ) *
Nie mam czasu na rozwijanie go na dzień dzisiejszy. Zresztą jest coś takiego jak sharemyplaylist.com, gdzie jakoś prosperują superowo. A moja strona jest jedyna w Polsce, chciałem wśród ludzi rozpowszechnić darmowe i legalne słuchanie muzyki, jednakże na dzień dzisiejszy nie mam czasu zajmować się tą stroną, przez co również nie wykupywałem żadnych reklam ani nic podobnego.

Panowie odbiegamy od głównego tematu, a jest nim nabór Administratorów do mojego forum Lkingsmiley.png
nospor
Paradox a Ty taki monotematyczny jestes.... Tylko ja i ja, moje i moje..... Chciales gatki w temacie to masz i nie marudź wink.gif
VeParadox
HeHe bo czuje się administratorem tego tematu haha.gif
To wracając do tematu... powiedzcie mi jak bardzo kochacie moje forum
No dobra, myśle że nic więcej tu nie wskrzeszę...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.