Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mam problem z PHPMyadmin, otóż chodzi
Forum PHP.pl > Forum > PHP
miedzna
przy wejsciu na panel admina w phpmyadmin nie mam uprawnien do stworzenia nowej bazy danych, natomiast scryptem php moge tworzyc nowe bazy, na dole mam czerwony komunikat:

Twój plik konfiguracyjny zawiera ustawienia (konto roota bez hasła), które odpowiadają domyślnemu uprzywilejowanemu kontu MySQL. Twój serwer MySQL działa z takim domyślnym ustawieniem, jest otwarty dla włamywaczy i naprawdę ta luka w bezpieczeństwie powinna zostać naprawiona.

gdzie i jak moge nadac sobie uprawnienia do zakladania baz, dodam jeszcze ze calosc jest zainstalowana lokalnie na moim PC`cie...

Dzieki i pozdrawiam
miedzna
Cytat(revyag @ 2004-10-12 11:47:14)

OK, zrobilem tak jak napisane, ale wciaz mam czerwony napis...
revyag
Jeśli, zgodnie z tym co napisano w artykule, usunąłeś użytkownika domyślnego i zmieniłeś hasło dla użytkownika root, to nie ma szans żebyś miał taki naspis. Chyba, ze nie wykonałeś, którejś z powyższych czynności smile.gif
miedzna
Cytat(revyag @ 2004-10-12 12:06:35)
Jeśli, zgodnie z tym co napisano w artykule, usunąłeś użytkownika domyślnego i zmieniłeś hasło dla użytkownika root, to nie ma szans żebyś miał taki naspis. Chyba, ze nie wykonałeś, którejś z powyższych czynności smile.gif

Faktycznie masz racje, nie zrobilem krok z usunieciem uzytkownikow, gdyz nie mam linku "Uprawnienia"

Mam takie linki, jak:

Utworzenie nowej bazy danych:
Brak uprawnień

Pokazuj procesy
Bazy danych
Eksport
Wylogowanie

ale nie ma Uprawnienia sad.gif
revyag
A jako kto się logujesz do phpmyadmina ? Jeśli zalogujesz się jako root będziesz miał wszystkie uprawnienia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.