Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][CSS] Jak zrobić taki button?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kuba.kuba
Mam pewnie problem, chce zrobić aktywny przycisk z animacją niestety nie wiem jak do tego podejść, próbowałem z CSS użyć hover, ale wtedy nie wiem jak zrobić żeby wyświetlił się inny tekst

W czym rzecz.

Chce żeby po najechaniu na przycisk z TEKST1, całe pole przepłynęło w prawą stronę, a na jego miejscu pojawił się aktywny TEKST 2 z którego będzie można przejść do podstrony
PHP_Addicted
Cytat(kuba.kuba @ 12.06.2013, 18:40:00 ) *
Mam pewnie problem, chce zrobić aktywny przycisk z animacją niestety nie wiem jak do tego podejść, próbowałem z CSS użyć hover, ale wtedy nie wiem jak zrobić żeby wyświetlił się inny tekst

W czym rzecz.

Chce żeby po najechaniu na przycisk z TEKST1, całe pole przepłynęło w prawą stronę, a na jego miejscu pojawił się aktywny TEKST 2 z którego będzie można przejść do podstrony

Można to pisać w czystym JS, ale chyba dużo wygodniej będzie poszukać jakiegoś rozwiązania w oparciu o JQuery

@EDIT: http://jqueryui.com/animate/ Tutaj jest coś na kształt. Zmień zdarzenie na odpowiadające.
erix
Wrzuć w hrefa spana z nowym tekstem. Daj mu display na none.

W :hover, to już wedle uznania - text-indent: dla hrefa na coś ujemnego i spana pozycjonujesz relatywnie do hrefa.

To pierwsze, co mi przychodzi do głowy. biggrin.gif
lobopol
Jeżeli uznajesz nowsze przeglądarki a gwiżdżesz na <ie9 (i to jest słuszne) to możesz to ograć samym css, mam dobry dzień masz przykład: http://jsfiddle.net/wRRQF/
sunpietro
Za pomocą CSS można wykonać bardzo ciekawe efekty, na przykłąd tego typu: animowany przycisk za pomocą CSS
kuba.kuba
Jesteś złotym człowiekiem! Dzięki wielkie!
dżozef
Cytat(sunpietro @ 12.06.2013, 18:25:44 ) *
Za pomocą CSS można wykonać bardzo ciekawe efekty, na przykłąd tego typu: animowany przycisk za pomocą CSS

sorki za podpinkę, mógłbyś podrzucić namiar na tą templatkę do wp?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.