Jeśli tak jest to w liście pojawia w <optgroup> nazwa postaci i potem możemy wybrać dane grupy. Wszystko działa ładnie tylko mam jeden problem. Mianowicie nie puszcza mi pętli grup w których moje postacie mają lidera. Zawsze wyświetla jedną grupę. Robiłem już tysiąc pętli i nic nie zadziałało. Ktoś pomoże?
Kod
$group.='<select name="wybgroup" style="width: 200px;">'; $query = $db->simple_select('char', '*', "gid='".$mybb->user['uid']."'"); if($db->num_rows($query) > 0) { $query5 = $db->simple_select('group_invite', '*'); $zapora = $db->fetch_array($query5); $query2 = $db->simple_select('group_index', '*', 'id="'.$zapora['groupid'].'"'); while($groupname = $db->fetch_array($query2)) { $group.='<optgroup label="'.$groupname['groupname'].'">'; $query3 = $db->simple_select('group_invite', '*', "forumid='".$mybb->user['uid']."' and leader='1' and groupid='".$groupname['id']."'"); while($usr = $db->fetch_array($query3)) { $query4 = $db->simple_select('char', '*', "id = '".$usr['charid']."'"); while($usrr = $db->fetch_array($query4)) { $group.='<option value="">'.$usrr['name'].' '.$usrr['surname'].'</option>'; } } $group.='</optgroup>'; } } else { $group.='<option value="">Brak</option>'; } $group.='</select>';
To trzeba jakoś puścić w pętle żeby pokazało w <optgroup> wszystkie grupy w których nasza postać ma lidera lecz mi nie wychodziło.
$query5 = $db->simple_select('group_invite', '*'); $zapora = $db->fetch_array($query5);
Zrzut tabeli
group_index id = wiadomo groupname = nazwa grupy flag = flaga grupy, na razie to sie nie przyda group_invite id = wiadomo forumid = jeśli mamy postać to pojawi się w tym polu uid naszego konta globalnego groupid = id grupy do której należy postać charid = id postaci leader = lider (0 = nie | 1 = tak)