Tworzę małą stronkę opartą o CMS TenTego 2.0.1 ( coś jak kwejk) i potrzebuje go zmodyfikować do własnych potrzeb.
Chcę aby filmy i zdjęcia wyświetlały sie na innych podstronach a nie na tej samej.
Zmodyfikowałem już pare plików dodając nowa podstronę jednak nie moge sobie poradzić z najważniejszym.
Nie wiem gdzie dodać warunek by wybierało tylko pliki o type=img a na drugiej type=YouTube
Mam dwa pliki:
index.php
<!-- Begin Content --> <div id="content"> <!-- Begin Block --> <?php <div class="block"> '.($page->load('object_title')?'<h2><span><a href="'.$rewrite->img("#ID#","#REWRITE-TITLE#").'">#TITLE#</a></span></h2>':'').' <!-- Begin Object --> <div class="[video=yt]object"> <div class="podpis"> <span class="lewa"> <a href="'.$rewrite->img("#ID#","#REWRITE-TITLE#").'#comments">komentarze (<fb:comments-count href='.$rewrite->img("#ID#", "#REWRITE-TITLE#").'></fb:comments-count>)</a> [FAV=<a href="#" class="add_fav" onClick="fav(#ID#,this); return false">Dodaj do ulubionych</a>|<a href="#" class="del_fav" onClick="fav(#ID#,this); return false;">Usuń z ulubionych</a>] </span> <span class="prawa"> <a href="#" class="thumb_up" onClick="vote_up(#ID#); return false;">dobre</a> #VOTE# <a href="#" class="thumb_down" onClick="vote_down(#ID#); return false;">słabe</a> </span> </div> [object url='.$rewrite->img("#ID#","#REWRITE-TITLE#").'] </div> <!-- End Object --> <!-- Begin Info --> <div class="info"> <span class="pasek blue"><b>Dodał(a):</b> <a href="'.$rewrite->user("#OWNER-ID#", "#REWRITE-OWNER#").'">#OWNER#</a></span> <span class="pasek brown"><b>Data:</b> #DATE#</span> <span class="pasek red"><b>Kategoria:</b> #CATEGORY# </span> <span class="pasek green"><b>Źródło:</b> #SOURCE#</span> </div> <!-- End Info --> <!-- Begin Share --> <div class="share"> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:title="#TITLE# - '.$page->load('title').'" addthis:url="'.$rewrite->img("#ID#","#REWRITE-TITLE#").'" addthis:description="'.$page->load('description').'" addthis:screenshot="#SCREENSHOT#"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="box_count" fb:like:width="67"></a> <a class="addthis_button_tweet" tw:count="vertical"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="tall"></a> </div> </div> <!-- End Share --> <div style="clear: both;"></div> </div> #MOD_TOOLS#',0,@$_GET['page'],$page->load('objects_per_page')); echo '<div class="pagination">'.$img->pagination(' <a href="?page=#" class="square previous">«</a> ',' <a href="?page=#" class="square number">#</a> ', ' <span class="square current">#</span> ', ' <a href="?page=#" class="square next">»</a> ',$page->load('objects_per_page'),0,@$_GET['page']).'</div>'; ?> <!-- End Block --> </div> <!-- End Content -->
i films.php
Narazie wyglądaja one identycznie i chce je rozdzielić żeby jeden pobierał z bazy rekord z type=img a drugi films zeby pobierał rekordy z type=youtube
Daje także plik mod.php który może być przydatny'
<?php //Loading core of application require_once("_core/kernel.php"); $kernel = new kernel(); //Loading settings of application $kernel->load_module("manager"); $kernel->load_module("users"); //Loading main theme $img = $kernel->manager; $user = $kernel->users; //Loading functions of user $user->sessionTools(); if($user->verifyLogin() && $user->userInfo('rank') <= 1) { else { if($item['is_waiting'] == 1) echo (mysql_query("UPDATE `tentego_img` SET `is_waiting`=0, `rel_date`='".date("YmdHis")."' WHERE `id`=".$_POST['mid']))?'Przeniesiono na główną.':'Wystąpił błąd podczas przenoszenia'; else echo (mysql_query("UPDATE `tentego_img` SET `is_waiting`=1 WHERE `id`=".$_POST['mid']))?'Przeniesiono do poczekalni.':'Wystąpił błąd podczas przenoszenia'; } } } else { echo (mysql_query("UPDATE `tentego_img` SET `is_waiting`=2 WHERE `id`=".$_POST['aid']))?'Przeniesiono do archiwum. Operację można cofnąć klikając pierwszą opcję przenoszenia.':'Wystąpił błąd podczas przenoszenia'; } } } $query = mysql_query("SELECT `is_waiting`,`type`,`src` FROM `tentego_img` WHERE `id`=".$_POST['did']); else { echo (mysql_query("DELETE FROM `tentego_img` WHERE `id`=".$_POST['did']))?'Usunięto obiekt.':'Nie udało się usunąć obiektu.'; if($item['type'] == 'img') } } } else { echo (mysql_query("UPDATE `tablicacms_users` SET `rank` = '3' WHERE `id`=".$_POST['ubid']))?'Zablokowano użytkownika.':'Nie udało się zablokować użytkownika.'; } } } else { echo (mysql_query("UPDATE `tablicacms_users` SET `rank` = '2' WHERE `id`=".$_POST['uubid']))?'Odblokowano użytkownika.':'Nie udało się odblokować użytkownika.'; } } } else { echo (mysql_query("UPDATE `tablicacms_users` SET `active` = '1' WHERE `id`=".$_POST['uaid']))?'Aktywowano użytkownika.':'Nie udało się aktywować użytkownika.'; } } } else { echo (mysql_query("UPDATE `tablicacms_users` SET `active` = '0' WHERE `id`=".$_POST['uuaid']))?'Dezaktywowano użytkownika.':'Nie udało się dezaktywować użytkownika.'; } } } } ?>
Nie mam pojecia jak to rozdzielić jednak doszedłem do wniosku że ten wybór trzeba wcisnąć gdzieś tu
#MOD_TOOLS#',0,@$_GET['page'],$page->load('objects_per_page')); echo '<div class="pagination">'.$img->pagination(' <a href="?page=#" class="square previous">«</a> ',' <a href="?page=#" class="square number">#</a> ', ' <span class="square current">#</span> ', ' <a href="?page=#" class="square next">»</a> ',$page->load('objects_per_page'),0,@$_GET['page']).'</div>'; ?>
To zero po #MOD_TOOLS# oznacza że jest na głównej a jedynka że poczekalnia i tam przydało by się dodać type i było by okej tylko nie z bardzo wiem jak
Liczę na waszą pomoc