Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Zlecę/PHP] Podstawkę CMS
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
john-johnson
Witam!

Nie jestem programistą, ogarniam PHP ale nie na tym poziomie. Skrypt będzie użyty jako czat i jako cms.

Dostępne są gotowe skrypty tego typu, ale chcę mieć zbudowany tak jak lubię i tak jak potrzebuję. Sam go rozbuduję, od programisty oczekuję tylko najtrudniejszego w tym wszystkim - czyli zbudowania podstawki.

Powinna składać sie z funkcji:

1. Zarządzanie użytkownikami (logowanie, rejestracja, email aktywacyjny, dodawanie, edycja, usuwanie)
2. Zarządzanie artykułami (dodaj, edytuj, usuń)
3. Bezpieczeństwo (bezpieczne sesje i formularze, hash w hasłach, losowe dodatkowe identyfikatory, np. sha1(date) w celu dodatkowego zabezpieczenia artykułów/użytkowników)
4. Programowanie obiektowe

Pliki:

Index

index.php - Linki do każdej z tych stron

Site: Przykładowo tekst w stylu "Zalogowano jako Użytkownik".

site.php - Dostęp dla gości
site_user.php - Dostęp dla użytkownika
site_admin.php - Dostęp dla administratora
settings.php - Ustawienie tytułu strony.

Article: Tylko tytuł, treść i identyfikatory

articles.php - Wyświetlanie wszystkich artykułów
article_add.php - Dodawanie
article_edit.php - Edycja (po przekierowaniu z articles.php)
article_delete.php - Usuwanie

User:

login.php
register.php - login, email, hasło1, hasło2, rola (sprawdzanie poprawnosci emaila oraz obu haseł, wysyłanie emaila aktywacyjnego, ustawienie standardowej roli użytkownika)
profile.php - wyświetlenie loginu, oraz emaila

4. Programowanie obiektowe: (dodatkowe informacje)

Interesują mnie wygodne funkcje typu:

addUser (nick, email, password, role) {}
editUser (nick, email, password, role) {}
addArticle (title,article,category) {}

Korzystanie z nich: isLoggedIn(), checkRole($user_id), printArticles(ilość,kategoria)

1. $user_role = checkRole($user_id);
  2.  
  3. if ($user_role == "0adf5549db24fa4ea29da88a749dd61d77245412") { echo "you are admin" }

Funkcje powinny być rozbite na pliki np. core/articles.php (addArticle, editArticle, deleteArticle), core/users.php (addUser, editUser...)

Proszę o wycenę. Z wykonawcą skontaktuję się w ciągu miesiąca - tak miesiąca. Mam zaplanowane wydatki i to od wyceny zależy, czy zrealizujemy zlecenie w ciągu tego tygodnia czy miesiąc później (przed następną wypłatą).
matthew089
Myślę, że zrobię to w granicach 800zł. Czas realizacji do 4-5 dni. Zlecenie przyjmę jako priorytet. e-mail: matthew089@o2.pl gg: 11007506 Pozdrawiam.
viking
Tak swoją drogą wiesz że to co zaproponowałeś jest bez sensu? System trochę się rozrośnie i nie będziesz w stanie go ogarnąć. Słaba autoryzacja - nie tak się robi. Jak sam napisałeś ogarniasz tylko PHP. W postaci jakiej zaproponowałeś dostaniesz po prostu mało elastyczną kaszanę. Z kolei jeżeli ktoś zrobi to wedle sztuki nie będziesz w stanie ogarnąć albo wypuścisz z lukami w kodzie. Nie lepiej zainteresować się gotowymi CMSami?
g2g3
Cytat(matthew089 @ 5.07.2013, 23:04:14 ) *
Myślę, że zrobię to w granicach 800zł. Czas realizacji do 4-5 dni. Zlecenie przyjmę jako priorytet. e-mail: matthew089@o2.pl gg: 11007506 Pozdrawiam.

Ty nic nie zrobisz, bo nic nie umiesz wink.gif Także odpuść sobie, Tobie się wydaje.

Poczta na o2 i gg, cud programista. Najśmieśniejsze jest to, że ludzie popiszą w PHP 2 miesiące, a potem wciskają klientowi, że są mega wymiataczami. Potem zagląda człowiek w taki kod i się za głowę chwyta.

btw. widziałem Twój kod wink.gif
pyro
Cześć.

Radzę po prostu wypisać co ma zawierać skrypt i zlecić to komuś (kto się zna) napisanie tego od nowa, bo przedstawiona propozycja struktury kodu to po prostu tragedia pod każdym względem.

Pozdrawiam.
Helid
Cytat
1. Zarządzanie użytkownikami (logowanie, rejestracja, email aktywacyjny, dodawanie, edycja, usuwanie)
2. Zarządzanie artykułami (dodaj, edytuj, usuń)
3. Bezpieczeństwo (bezpieczne sesje i formularze, hash w hasłach, losowe dodatkowe identyfikatory, np. sha1(date) w celu dodatkowego zabezpieczenia artykułów/użytkowników)
4. Programowanie obiektowe

FW Kohana + gotowy moduł auth + dopisanie modułu articles. Godzina, dwie pracy. Taki zestaw spełni wszystkie warunki a da nawet znacznie więcej. Edytowanie/dodawanie artykułów będzie jeszcze prostsze niż w opisie. Autor musi tylko nauczyć się oddzielać wszystko, czyli strukturę MCV. To jest właściwie kwestia przeczytania przykładów z dokumentacji...
john-johnson
Dobrze. Poproszę o usunięcie tego tematu, a napisze nowy w innym dziale, żebym wiedział na czym stoje i czego mi potrzeba do zrealizowania tego projektu. Dopiero potem wstawię zlecenie. Przepraszam wszystkich.
ber32
Cytat
Poczta na o2 i gg, cud programista.

A co to ma wspólnego z umiejętnościami.

Proszę nie pisz takich bzdur
Daiquiri
Ogłoszenie jest nieaktualne. Autor, jak sam stwierdził, trochę się zagalopował i najpierw musi określić swoje wymagania. Na życzenie - zamykam smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.