Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przypisanie domeny do serwera
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Albinos
Witam, zakupiłem domenę w nazwa.pl i serwer w linuxpl.com i teraz chciałbym podpiąć domenę pod serwer.
Serwer posiada standardową domenę przykład.linuxpl.info a ja chcę ją zamienić na zakupioną przykład.pl. Nie chcę zwykłego przekierowania tylko przypisanie na stałe jako głównej domeny.

Dodałem nową domenę w directadmin serwera:

Zdjęcie 1

A w nazwa.pl w konfiguracji domeny -> Zewnętrzne serwery DNS przypisałem DNS serwera, są na zdj 1.
Czy to wszystko czy coś jeszcze muszę zrobić? Jakiś czas temu to zrobiłem i nadal domena wskazuje na stronę informacyjną nazwy.pl
Co ze standardową domeną? Mogę ją usunąć? Czy ta przypisana ją zastąpi?
arrtxp
Nieraz trzeba odczekać trochę czasu aż DNS się zaaktualizuję ;x
Albinos
Wczoraj tak robiłem no i było ok, dziś wchodzę i nie działa wink.gif Znajomy polecił mi przypisać domenę na ip serwera, jak narazie jest ok
tomek120
I dobrze znajomy powiedział :-) Jeśli nie bierzesz wszystkiego z jednego źródła, to właśnie najlepiej IP przypisać i wszystko będzie śmigało bez problemów. Tylko mnie zawsze nurtowało pytanie, co jeśli mamy zmienne IP ?
Albinos
Serwery raczej nie mają zmiennych ip wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.