Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML][PHP] Jak nieopuścić użytkownika do przegladania strony bez włączonej obsługi JS
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
JS-one-two
Witam
Doszłam do wniosku że nie bede wpuszczać na swojego bloga osób bez obsługi JS, przyszło mi do głowy załadowanie całej strony za pomocą JavaScriptu ale moze miec to negatywny wpływ na SEO.
Podpowiedzcie mi jak to ugyźć żeby sprawdzać czy użytkownik ma włączony JS i tylko wtedy pozwalać na oglądanie strony a zarazem nie dać czerwonej kartki dla botów.
Bede wdzieczna za każdy pomysł, sugestię.
haha.gif
chmiello
Poszukaj sobie, w jaki sposób (z poziomu php) można rozpoznać czy osoba odwiedzająca jest robotem wyszukiwarki czy człowiekiem (nie ma jednak jednoznacznego sposobu rozpoznawania robotów, mozna to zrobić tylko i wyłącznie z pewnym prawdopodobieństwem) i wówczas możesz albo załadować całą stronę normalnie (dla robota) albo z odpowiednim kodem js, który ładuje zawartość strony dla "normalnego" użytkownika smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.