Witam,

Poszukuję samodzielnego, kreatywnego i rzetelnego programisty do współpracy w startupie.
Możliwa praca w biurze w Katowicach lub okolicach lub zdalna.
Główne projekty to aplikacje bazodanowe dla małych i średnich firm oraz wszelkiego rodzaju
aplikacje internetowe i skrypty, integracja różnych API . Głównie backend, ale też ciekawy frontendowy javascript.
Nie potrzebne umiejętności designera.
Nie ograniczam się w technologiach, chcę wykorzystywać to co najbardziej pasuje, ale głównie :
Linux, PHP, Javascript, MVC, Gearman, MySQL, Postgres, MongoDB, Memcached, Redis, Nodejs, Angular...
Posiadam klientów, budżet oraz wiedzę.
Krótko o mnie. Mam 32 lata, w branży ogólnej IT od ok 10lat poprzez sieci, adminowanie bazy danych i programowanie.
Obecnie pracuję za granicą, ale pozostawiłem w Polsce klientów z którymi mam dobry kontakt i ciągle chcą żebym dostarczał im oprogramowanie.
Niektóre projekty również dla klientów zagranicznych.
Warunki współpracy (etat, umowa) do dogadania, na dzień dzisiejszy jeszcze nie mam założonej działalności, ale to kwestia czasu,
rozważam również wejście w spółkę.
Odnośnie zarobków to chyba źle nie będzie, ale na pewno zależne od umiejętności, poświęcenia i sposobu współpracy - rozważam etat, 3/4, 1/2 lub wspólnika.
Na pewno nie jest to oferta dla każdego. Wydaje mi się to doskonałą okazją dla studenta ostatnich lat kierunków informatycznych,
,dla kogoś ceniącego sobie swobodę ponad papierologię, lub kogoś znudzonego pracą w agencji "reklamowej".
Orientacyjna propozycja : dla osoby z jakimś doświadczeniem gotowej podjąć pracę głównie w biurze w Katowicach, to 2000zł
+ bonusy/wynagrodzenie uznaniowe miesięczne zależne od rezultatów/projektów.
Nie interesuje mnie współpraca z firmami i outsourcing. Odnośnie doświadczenia i umiejętności to i tak zweryfikuje to życie.
Najważniejsze są chęci i zapał do nauki, ale oczywiście na start trzeba trochę wiedzieć :
umieć zamodelować relacyjną bazę danych, programować miniumum kilka lat, rozumieć OOP, czytać angielską dokumentację techniczną, komentować kod w języku angielskim,
znać HTML/CSS w sposób pozwalający na budowanie prostych layoutów ...
W ramach pracy oferuję również dostęp do różnych ciekawych(płatnych) szkoleń online.
Jeżeli masz czym się pochwalić to dobrze, jeżeli nie, chciałbym żebyś wykonał mały testowy projekt.
Jestem słowny i uczciwy i tego samego oczekuję od drugiej strony. Odpowiem na wszystkie poważne maile.
Nie wymagam CV, ale fajnie by było zobaczyć z kim rozmawiam.
Piszcie na mój 'niepoważny' email : shlafrock@gmail.com
Czasami warto zaryzykować żeby odkryć coś ciekawego ...

pozdrawiam
Kuba