powiem tak.
Lenovo y580 za trochę ponad 3k masz lepszy sprzet od tych wszystkich w.w - z tym ze 15 cali.
konfiguracja: procek i5, 8gb ramu, 1t dysk, grafa geforce 660m 2gb ramu(jak na razie gram w nowe tutuły na maxa), dysk ssd wypada dokupić - polecam w raz z nim wymienic stacje dvd na kieszen na dysk. Z racji na ssd napisałem ze taki zestaw mozesz mieć za troche ciut ponad 3tyś.
jest opjca z i7 i matrycą full hd za chyba 3-4 stówki drozej. Osobicie full hd nie polecam na ekran o tak małej przekątnej, ale i7 kusi ; )
lapek chodzi pieknie. Samo wykonanie mowi samo za siebie. Mam go juz ponad poł roku i nie słysze jego pracy, nie grzeje sie nie wazne co bym robił (chodzą opinie ze potrafi sie nagrzac jeśli dysk masz w standardowym gnieździe, ja odrazu kupił z kieszenia na dvd i jest naprawde gitara).
Przymierzałem sie do niego troche czasu ale poważnie nic lepszego nie znalazłem - w dodatku po tak dobrej cenie
programuje na nim i jest ok. w robocie tez mam wiekszy monitor, ale to porpsotu kwestia przyzwyczajenia.
Jak kupisz innego lapka to dasz ciała