Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przywrucenie starej bazy danych do nowej.
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
asautoonderdelen
Witam serdecznie,

Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi.

Potrzebuje się dowiedzieć jak mogę przywrócic 2 bazy danych no nowy serwer.
Moja baza danych opierała sie na serwerze (przykład): db1.hosting.pl lecz niestety osoba która zajmowała się moją stroną nie zrobiła tego za co zostało mu zapłacone a wymaga od mnie jeszcze więcej pieniedzy. Gdyż wszytsko na tej stronie zrobił mój znajomy. Niestety ta osoba miała dostęp do bazy danych bo po otrzymaniu maila z groźbą o useniecie strony z internetu nie zdązyłem zmienić hasła do bazy danych.

I tak jak wspomniałem wyrzej wszytskie dane strony była zawarte na serwerze ( przykład db.1hosting.pl)
Firma hostingowa utowrzyła mi drugi serwer o nazwe ( przykład db3.hosting.pl)

Przed usunieciem z pierwszej bazy danych udało mi sie wyeksportować 2 pliki ( przypuszczam że to są 2 bazy danych).

Jeden o nazwie information_schema a drugi o nazwie użytkownika.

Ten o nazwie użytkownika wszedł bez problemu musiałem tylko zmienić nazwe użytkownika. wszytsko się zimportowało na nowy serwer bez problemu.

Natomiast drugi plik information_schema, z nim jest więcej problemu. Od początku wykakuje mi bład:

Zapytanie SQL:

--
-- Baza danych: `information_schema`
--
CREATE DATABASE `information_schema` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;

MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1044 - Access denied for user 'm1_9c*****8'@'%' to database 'information_schema'

Z pomocą notepad ++ zmieniłem również nazwe użytkownika, i numer ip serwera.

Ale nadal wyskakuje ten bład.

Może mnie ktos poinstruowac jak wgrać te pliki żeby moja strona znów była online.

Dziękuje,

Pozdrawiam
buliq
tabela information_schema jest tabelą systemową, nie kopiuje jej się z jednej bazy do drugiej. Zwyczajnie pomiń jej dodawanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.