Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pusty select
Forum PHP.pl > Forum > PHP
matt
  1. <select name=pilkarz_id>
  2. <? 
  3. $sql = &#092;"select * from fcbayern_pilkarze order by imie where druzyna_id='\".$_GET['druzyna_id'].\"'\";
  4. $result = mysql_query($sql);
  5. while ($row = mysql_fetch_array($result)) 
  6. {
  7. $pilkarz_id = $row[&#092;"pilkarz_id\"];
  8. $imie = $row[&#092;"imie\"];
  9. $nazwisko = $row[&#092;"nazwisko\"];
  10.  
  11. ?><option value=\"<? echo&#092;"$pilkarz_id\"; ?>\"><? echo&#092;"$imie $nazwisko\"; ?></option>
  12. <? } ?>
  13. </select>

No i zwraca mi pustego selecta... gdy nie dam where druzyna_id='".$_GET['druzyna_id']."' to wyswietla mi wszystkich piłkarzy z bazy, a jak zrobie to where... to zwraca pustego selecta. parametr druzyna_id jest na pewno przakazywany...dlaczego sie tak dzieje? mad.gif
bendi
Jak dla mnie za duzo tu tych przejsc miedzy php i htmlem

1. <select name=pilkarz_id>
  2. <? 
  3.   $sql = &#092;"select * from fcbayern_pilkarze order by imie where druzyna_id='\".$_GET['druzyna_id'].\"'\";
  4.   $result = mysql_query($sql);
  5.   while ($row = mysql_fetch_array($result)) 
  6.   {
  7.    echo '<option value=\"' . $row['pilkarz_id'] . '\">' . $row['imie'] . $row['nazwisko'] . '</option>';
  8.  }
  9. ?>
  10. </select>

No a skoro dostajesz pustego selecta tzn pewnie ze sie zapytanie kaszani. Wyswietl sobie zmienna sql zanim strzelisz zapytaniem winksmiley.jpg
kszychu
Daj where przed order by.
SongoQ
Pomyliles ulozenie zapytania. Najpierw wystepuje warunek gdzie ograniczasz zbior rekordow a potem dajesz sortowania.

1. <?php
  2.  
  3. $sql = &#092;"select * from fcbayern_pilkarze where druzyna_id='\".$_GET['druzyna_id'].\"' order by imie \";
  4.  
  5. ?>
matt
Juz jest ok, błąd był w tym że order by imie było przed where smile.gif

wielkie dzięki za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.