Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP Designer 8 - Błędy w kolorowaniu składni CSS3
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
davidos
Witajcie,
Tworze strony w html5 (używam do tego znaczników mni. header footer section article nav itd.) po czym tworze do niej style, wszystko koloruje się poprawnie ale jeżeli użyje coś w stylu "header section.logowanie" to te "nowe" znaczniki(header section nav itd.) są czerwonie, jak każdy błędnie wpisany znancznik. Nie wiem czy to jest normalne, czy też tylko ja mam taki dziwny problem?

Używam PHP Designer 8.
MatKus
Mimo, że autor zapewnia, że phpDesigner wspiera CSS3 i HTML5, to jednak nie jest to prawda.
Nie radzi sobie także z animacjami CSS, a nawet z poprawnym wykrywaniem HTML5, którego nadal traktuje jako XHTML, przez co np. stwierdza, że zapis <br> jest błędny, bo według niego powinno być <br />.
W firmie mamy kilka licencji na ten program i gdy nas to zaczęło wkurzać, sam próbowałem się nawet w tej sprawie z autorem kontaktować, ale generalnie z nim nie da się dogadać. Gość na dowolne pytanie odpowiada tylko, żeby spróbować zresetować ustawienia programu i pewnie nawet, jak go o pogodę zapytasz, to pewnie to samo odpowie biggrin.gif

A szkoda, bo ten program, jako nie napisany w Javie i przez to działający dość szybko, mógł by być naprawdę dobry, gdyby sam autor go nie olewał.
ShadowD
Korzystałem z PHP Designer 8 i omało nie kupiłem sobie licencji na firmę - niestety produkt mimo, że jest dobry nie idealny, zawiera wiele błędów a problemy z kolorowaniem to początek. :/

Osobiście przeniosłem się na phpStorm'a - spróbuj z niego pokorzystać, powiedział bym że to taki większy brat designera. ;-) Z tego co się orientuję część osób z tego forum też przebyła drobę designder -> storm. ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.