Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Pobranie pliku na serwer
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nowymarcin
Witam,

Chciałbym się dowiedzieć jak mogę pobrać plik na swój serwer oraz zmienić jego nazwę przez php, jakiej funkcji mam użyć ?

Mam już przygotowane coś takiego, ale zamiast ściągnąć plik to go wyrzuca...

1. header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");
  2. header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0");
  3. header("Pragma: no-cache");
  4. header("Content-Type: audio/mpeg");
  5. header("Content-Disposition: attachment; filename=".$file.".mp3;" );
  6. header("Connection: close");
  7. flush();
  8. $file = fopen($music_url, "rb");
  9. flush();
  10. while(!feof($file)) {
  11. print fread($file, 8192);
  12. }
nospor
yyyy.....bo kod co podales sluzy wlasnie wyrzucaniu z serwera....

Jak chcesz cos wgrac na serwer to sie nazywa UPLOAD
http://www.php.net/manual/en/features.file...post-method.php
nowymarcin
Cytat(nospor @ 21.11.2013, 07:23:02 ) *
yyyy.....bo kod co podales sluzy wlasnie wyrzucaniu z serwera....

Jak chcesz cos wgrac na serwer to sie nazywa UPLOAD
http://www.php.net/manual/en/features.file...post-method.php

Tylko właśnie nie wiem czy akurat upload mi pomoże... a więc sytuacja wygląda następująco

Jest kamera IP, i w sieci skonfigurowałem firewall'a aby wpuszczał tylko IP serwera i lokalne (jak wiadomo kamery IP posiadają panele które są niby zabezpieczone hasłem, ale jak ktoś się uprze to pewnie to obejdzie) dlatego tylko serwer może się z nią połączyć, i chcę obraz i dźwięk wyświetlić na stronie, ale nie mogę podać adresu IP w odtwarzaczu ponieważ użytkownik nic nie zobaczy, tak więc serwer musi pobierać ten plik cały czas jak użytkownik jest na stronie i zapisywać do pliku na serwerze, aby odtwarzacz mógł ten plik wyświetlać.

Mam nadzieje że klarownie wytłumaczone, prościej potrzebuje jakąś funkcję która będzie pobierała plik na serwer i ewentualnie usuwała dane gdy przekroczą 2 GB.

Zastanawiałem się też aby zrobić tak :

1. exec("wget 111.111.111.111/kamera.mp4");

i potem to otworzyć, tylko czy za pomocą polecenia exec będę mógł odtwarzać obraz w czasie rzeczywistym questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.