Mam coś takiego:
<style> #nadrzędny{ width:100px; height:100px; position:relative; overflow:hidden; } .podrzedny{ width:100px; height:100px; position:absolute; float: left; } </style> <div id="nadrzedny"> </div> Chciałbym po kliknięciu przycisku przesuwać wszystkie podrzędne elementy np. o 100px w lewo. (w jquery chiałbym zrobić efekt stosu) Wszystko jest dobrze jeśli element nadrzędny ma taką szerokość jak suma elementów podrzędnych czyli 300px. Ja natomiast chciałbym aby element nadrzędny miał tyle co podrzędny czyli 100px. Chciałbym też żeby elementy podrzędne ustawione były obok siebie bez "ręcznego" ustawiania pozycji (czyli bez top , left). Dlatego użyłem float:left Problem jednak w tym że przy pozycjonowaniu relative-aboslute float nie działa To powoduje że divy podrzędne ustawiają się jeden pod drugim zamiast obok siebie Rozwiązałbym problem ustawiając pozycję każdego podrzędnego diva "ręcznie", ale takie rozwiązanie nie do końca mnie zadowala. Proszę o jakieś podpowiedzi. I z góry dziękuję za pomoc