Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Jak zablokować kod JavaScript na wybranych częściach strony?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
slimboot
Znalazłem kod który można wkleić na stronę, by można łatwo tłumaczyć stronę, na inne języki. Pytałem już Google, ale to trochę trwa zanim odpowiedzą, a problem tyczy się samego języka JavaScript

http://translate.google.com/translate_tools

Kod wygląda mniej więcej tak

Kod
// W sekcji </head>
<meta name="google-translate-customization" content="8e1965fe06528d15-3b100h227d913b2b0-g30e03d2634b08922-16"></meta>

// Gdzieś na stronie
<div id="google_translate_element"></div><script type="text/javascript">
function googleTranslateElementInit() {
  new google.translate.TranslateElement({pageLanguage: 'en', layout: google.translate.TranslateElement.FloatPosition.TOP_LEFT, multilanguagePage: true}, 'google_translate_element');
}
</script><script type="text/javascript" src="//translate.google.com/translate_a/element.js?cb=googleTranslateElementInit"></script>

Moje pytanie brzmi, czy wie ktoś jak to przerobić, albo zna ktoś może jakąś sztuczkę w tym języku, by kod tłumaczył mi tylko stronę główną, a nie zawartości ramek? Może da się jakoś te ramki zablokować przed tym kodem?
-gość-
jeżeli nie chcesz jakiejś części strony nie tłumaczyć, to wrzuć dany fragment w span i nadaj mu klasę "notranslate". powinno na te ramki też zadziałać.
slimboot
Działa specool.gif Dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.