Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Wykonanie zdarzenia podczas opuszczania strony.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Szunaj85
Chciałbym na jednoj z moich podstron umieścić skrypt, który miałby wykonać jakieś zdarzenie podczas gdy:
- użytkownik opuszcza podstronę i przechodzi na inną podstronę mojego serwisu.
- użytkownik opuszcza podstronę i przechodzi do innego serwisu.
Natomiast skrypt nie miałby działać podczas odświeżania czy ponownego wczytywania podstrony na której się znajduje.

Z tego co się zdąrzyłem zorientować tutaj nadawałoby się zdarzenie onUnload. Problem w tym, że nie wiem jak napisać kod, aby działał w wyżej opisany sposób.
Oczywiście jeśli ktoś zna lepsze zdarzenie/polecenie nadające się do tej sytuacji proszę, aby się tym podzielił.

werdan
http://www.4guysfromrolla.com/demos/OnBeforeUnloadDemo1.htm

Kliknij jakis link na stronie.
semafor1985
a nie wystarczy zdarzenie na każdym linku na stronie?
czyli np. w jq
$("a").click(function(){})
phpion
Moim zdaniem temat nie do ogarnięcia.

@werdan:
Cytat
Natomiast skrypt nie miałby działać podczas odświeżania czy ponownego wczytywania podstrony na której się znajduje.

@Szunaj85:
Cytat
- użytkownik opuszcza podstronę i przechodzi do innego serwisu.

czyli jak rozumiem ręcznie wpisuje w pasku adresu nowy adres.
Szunaj85
Cytat
a nie wystarczy zdarzenie na każdym linku na stronie?
Obawiam się może nie wystarczyć.

Cytat
phpion słusznie zauważył, zresztą ja też biggrin.gif że to rozwiązanie nie do końca działa tak jak to wcześniej opisałem. Na szczęście u mnie nie chodzi o żadne wyskakujące okienka z reklamami, okienka z pytaniem o opuszczenie strony, itp.

Cytat
Cytat
czyli jak rozumiem ręcznie wpisuje w pasku adresu nowy adres.
Tak, dobrze rozumujesz.

Edit:

Cytat
Moim zdaniem temat nie do ogarnięcia.
Tzn. tak... temat ogarnąłem, ale musiałem zupełnie zmienić podejście do niego. Dziękuję wszystkim za pomoc. thumbsupsmileyanim.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.