Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Obraz live ze stoku w internecie - jak dodać do strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
MateuszLosinski
Chciałem umieścić na mojej stronie obraz na żywo z kamery zainstalowanej na stoku narciarskim, kupiłem już usługę http://airmax.pl/bramka_kamera_www.php , w jaki sposób mam dodać na stronie okienko z obrazem? Czy wymagana jest instalacja playera na domenie?
boro11
Cytat z ich strony:

Obraz z kamery IP na Twojej stronie WWW poprzez bramkę AirMAX to:

brak potrzeby instalowania dodatkowych programów dla obsługi kamery na PC,
tylko jeden strumień danych z kamery dla wielu oglądających,
brak transmisji, gdy nikt nie ogląda obrazu z kamery,
nie ma potrzeby instalowania dodatkowych pluginów u klientów,
nie ma potrzeby instalowania videoplayera na stronie WWW,
serwer mediów w Polsce, m.in. w PLIX
Klient otrzymuje kod HTML do wpisania na stronę WWW i gotowe!

Pogrubione zdanie, sprawdź e-mail/konto pewnie gdzieś go dostałeś smile.gif
MateuszLosinski
Po zakupie otrzymałem kod na stronę, jednak w miejscu obrazu wyświetla się okienko białe o wielkości w pixelach odpowiadającej wartościom high i width w kodzie, niestety nie ma obrazu. Zastanawiam się, czy nie muszę mieć playera zainstalowanego u siebie, być może coś innego. Skierowałem pytanie do dostawcy i czekam na odpowiedź, naciska mnie właściciel wyciągu. Chciałbym to uruchomić możliwie szybko.

Problem okazał się banalny, kamera nie miała dostępu do internetu tylko sieć lokalna. Jeszcze w ten sam dzień zadzwonił pracownik biura obsługi a Airmax i razem doszliśmy do rozwiązania problemu. Od tamtej pory wszystko działa elegancko, prócz tego ze prawie nie ma śniegu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.