Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] przesłanie textarea $_POST
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
greg00
mam problem z przesłaniem textarea metodą post. Wcześniej ten sam plik działał bez probelmu, a po zainstalowaniu nowego wamp'server już nie działa.
Reszta zmiennych w pliku przesyła się bez problemu, problem pozostał tylko z textarea'mi.

plik 1

Kod
<TEXTAREA NAME="kontrah" COLS=60 ROWS=3>

</TEXTAREA><br></td>

plik2

Kod
<?php
echo $_POST["kontr"]
?>

wcześneij działało wszystko ok, wpisywałem cos w pole textarea po kliknięciu przysicku przesyłało się na nową stronę.
phpion
W formularzu masz kontrah, a odbierasz kontr.
greg00
ops

przepraszam, próbowałem już inne zmienne przesyłać i zapomniałem zmienić. Ale nie zmienia to faktu, że dalej nie działa.

phpion
W takim razie pokaż więcej kodu.
Turson
Brakuje ci <form>
Kshyhoo
Przenoszę do Przedszkola. Proszę dodać stosowne tagi do tytułu i kod umieścić w znacznikach.
  1. <form method="post" name="form1" action="plik2.php">
  2. <textarea name="kontr" rows="3" cols="60"></textarea>
  3. <input type="submit" value="Dodaj">
  4. </form>

1. <?php
  2. echo $_POST["kontr"]
  3. ?>
greg00
Przeniosłem pola textarea w inne miejscie (na górę strony, przed całą listę produktów do wyboru, a jest ich ok 600szt) i nagle wszystko działa. Tak jakby nowy wamp miał jakieś ograniczenia co do ilości zmienny? dziwna sprawa.

;/ teraz inne zmienne nie chcą się przenosić. Mam ustawione w pętli wyświetlanie 600szt. towarów i przy każdej pozycji pole do wpisywania zamawianej ilości.
Zmienne się przenoszą tylko z ok pierwszych 30 pozycji. Coś jednak w ustawieniach serwera jest nie tak, tylko co?

Cały czas jest ten problem w jednym pliku,wszystie zmienne przesyłane są metodą $_POST.
Kshyhoo
Pokaż cały kod.
SaMi
Kwestia ustawienia samego PHP a konkretnie max_input_vars.
Spróbuj dodać w pliku php.ini max_input_vars = 1000
greg00
w httpdd.conf dodałem
php_value max_input_vars 1000
i jest ok

W php.ini nie pomoglo, ale dzięki za naprowadzenie. Już działa wszystko.

Wklejanie całego kodu chyba nie ma sensu, bo jak już wcześniej pisałem wcześniej dokładnie ten sam plik działał prawidłowo, niestety dysk mi sie posypał i musiałem na nowo wszystko poinstalować i zaczął się problem. Widać w nowej wersji Wamp'a coś pozmieniali.

Dzięki za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.