wpisz w google mass page rank checker, tylko ostrożnie, bo ostatnio mnie irytowały strony, które kiedyś były w porzadku, te najbardziej popularne na świecie do takich zadań, teraz robią przekierowania na usługi seo albo sprawdzają część i nakręcają na wykupienie pełnej usługi. Tak samo pingowanie, pingmylink był spoko a ostatnio antyvir mi zablokował wejście, że strona dokonuje ataków.
Nie pamiętam teraz który z tych page rank checker'ów jest najlepszy i nie spowoduje, że nagle otworzy się 5 niechcianych stron

Któryś pozwalał na sprawdzenie 500 linków ale muszą być koniecznie jeden pod drugim w osobnych linijkach i nie wszystkie wyniki są dobre. Błędy się pojawiają. Ja tego używam w celu eliminowania z listy dobrych stron, te co mają page rank = 0 co powinno sugerować, że strona przestała istnieć (bo wcześniej wszystkie miały duży page rank) i tak odrzucałem te niedziałające strony, po czym się okazało, że czasami były działające i z dużym page rank tylko to narzędzie nie zawsze dawało dobre wyniki.
To jeśli chodzi o takie sprawdzanie online (na jakiejś stronce) ale jest też mnóstwo programów do instalowania na kompie co potrafią bardzo dużo zdziałać. I pod windę i linuxa