Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Generowanie nowych linków
Forum PHP.pl > Forum > PHP
k4michalski
Witam,
Jako że każdy powinien się rozwijać od jakiegoś czasu pracuję nad wewnętrznym projektem.
Dokładnie ma to być portal do odtwarzania filmów online, obsadziłem JWPlayer.
Tytuły, opisy, link do video pobierane z Bazy Danych.

Ściągnąłem przykładowy link do filmu .flv ze strony CDA.
Umieściłem w Bazie Danych, wszystko ładnie działało... do czasu... może minęło z 12 godzin, i link wygasł.
Player wyświetla komunikat: "Error loading media: File not found"

I tu jestem w kropce, bo wiadomo że jeśli przyszło by żeby taki projekt opublikować na internecie to wiadomo że co 12 godzin nikt nie będzie aktualizował linków. (których zapewne byłoby krocie)
Pomógłby mi ktoś w napisaniu skryptu który co jakiś czas albo po wejściu na filmik aktualizował link ? Ewentualnie jakieś gotowe rozwiązanie.

Strona CDA jest tylko przykładem bo myślę nad serwerem PutLocker tylko żeby ominąć reklamy z ich playera a dostać sam link pliku video który będzie odtwarzany u mnie w JWPlayer.

Ewentualnie czy znacie może jakiś hosting plików który ma stałe linki do plików (większość sama generuje linki typu: serv12, później serv8)

Serdecznie pozdrawiam i zachęcam do udzielania się w tym temacie
Kamil Michalski
sowiq
Cytat(k4michalski @ 30.01.2014, 17:16:59 ) *
Strona CDA jest tylko przykładem bo myślę nad serwerem PutLocker tylko żeby ominąć reklamy z ich playera a dostać sam link pliku video który będzie odtwarzany u mnie w JWPlayer.

Po pierwsze jest to wątpliwe moralnie, a po drugie na 100% niezgodne z prawami autorskimi/regulaminami poszczególnych serwerów.
k4michalski
Cytat(sowiq @ 30.01.2014, 17:23:33 ) *
Po pierwsze jest to wątpliwe moralnie, a po drugie na 100% niezgodne z prawami autorskimi/regulaminami poszczególnych serwerów.

Projekt wewnętrzny, chodzi o to żeby to dokonać a nie od razu upubliczniać, innymi słowy chce zobaczyć że jestem w stanie tego dokonać smile.gif

Od razu powiem, nie mam zamiaru łamać praw autorskich oraz regulaminów różnych serwerów. Bo są hostingi na których nie jest to zabronione, z tego co mi wiadomo na putlocker też nie ma o tym wzmianki w regulaminie smile.gif
Wazniak96
Zapisuj url do stron, i do plików *.flv, w przypadku gdy wystąpi problem wyciągaj sobie ze źródła strony nowy link, lub też okresowo cronem aktualizuj linki. smile.gif
Kshyhoo
Nie pomagamy w obchodzeniu zabezpieczeń. Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.