Niestety kolejny raz jestem zmuszony prosić o pomoc. Cały dzień siedze i myśle nad prostymi linijkami kodu, a każdy kolejny pomysł okazuje się coraz gorszy...
Mam prostą stronę na której wpisuje się komentarze.
Mój tok rozumowania jest taki...
Wypełniam formularz, przesyłany nick i komentarz za pomocą post zapisywane są w bazie. W tym czasie przechwytywany jest nick z POST i przekazywany do sesji, która sprawia ,że nie trzeba go ponownie wpisywać.
Na razie nie umiem wstawić takiej informacji do formularza, ale chciałem chociaż aby echo wypisało mi dany nick, jednak coś z tą moją sesją jest nie tak.
Co ja tutaj robię źle? Linijki: 9,13,14 odpowiedzialne są za sesję
<form action="" method="POST"> <label>Twoje imie:</label><input type="text" name='twoje_imie' required ><br> <label>Komentarz:<br></label><textarea rows="4" cols="50" name='komentarz' autofocus required> </textarea><br> <input type='submit' name='submit' value='wyslij'> </form> <?php // SENDING FORM TO DATABASE + SESSION NICK // mysql_query('insert into komentarze (imie, komentarz) values ("'.$_POST["twoje_imie"].'" , "'.$_POST["komentarz"].'")') $_SESSION['nick'] = $_POST['twoje_imie']; } ?>