Cześć! Potrzebuję jakiegoś dobrego systemu do zarządzania projektem. Zainstalowałem na vps'ie Redmine'a. Mój VPS jest raczej z niższej półki (1,5GHz, 1 GB RAM, 1GB SWAP), ale z większością wyzwań sobie radził doskonale. Po instalacji Redmine, uruchomiłem gotowy serwer oferowany przez ten system. Sprawdziło się doskonale. Nie było najmniejszych opóźnień itd. Ponieważ to rozwiązanie nie jest zalecane jako stałe, musiłem uruchomić Redmine na Apache. Ponieważ okazało się, że w Debianie 6 mam Ruby 2, a Passenger do Apache'a spodziewa się wersji 3, pojawiły się błedy przy uruchamianiu. Z tym sobie poradzę instalując ręcznie wersję 3. Oprócz tego serwer strasznie długo ładuje aplikację. W porównaniu z innymi stronami, które są napisane w PHP i Zend, zapyanie o Redmine jest przetwarzane mniej więcej 10 razy dłużej.
Ponieważ nie zależy mi na tym, żeby systemem zarządzania był Redmine, chętnie wysłucham Waszych opinii na temat podobnych jemu systemów. Chodzi o to, żeby instalacja nie była tak uciążliwa i żeby jakoś to działało. A jeżeli ktoś zna rozwiązanie mojego problemu, to też chętnie posłucham.