Mam pewien skrypt (PHP), który sprawdza i na bieżąco modyfikuje bazę danych (SQL). Używam serwera Apache na domowym komputerze.
posiadam:
Apache/2.4.3 (Win32) OpenSSL/1.0.1c PHP/5.4.7
mysqlnd 5.0.10
Przy czym mój skrypt wykonuje tysiące operacji i trwa niemożebnie długo.
Liczba operacji modyfikacji bazy danych w tym skrypcie to ponad 2000 do 5000 przy jednym uruchomieniu.
Czas od uruchomienia skryptu do jego zakończenia z pewnością przekracza 30 sekund, a może mierzony jest w minutach.
Nie jestem w stanie go zoptymalizować, zresztą nie ma to sensu (skrypt uruchamiam tylko parę razy dla całej bazy danych i dla zwykłych użytkowników nie jest dostępny)
Mogę uruchamiać jego części, np. 1/50 całości i wszystko działa jak należy.
Lecz gdy próbuję uruchomić całość - Apache jakby się zacinał.
Próbowałem z ob_start() i ob_flush(), lecz nie daje to żadnego rezultatu.
Gdy informacji do przetworzenia jest zbyt dużo - po prostu strona jakby się cały czas wgrywała - może to trwać nawet pół godziny (ustawiłem też set_time_limit(0) ) i nic się nie zmienia, strona nadal ma status wgrywającej się, Apache nadal ją mieli i nie można załadować żadnych innych stron (wiem, wiem - mam nie ustawioną wielowątkowość Apache w windows). Muszę resetować serwer.
Raczej nie występuje problem nieskończonego zapętlenia się gdzieś w kodzie, gdyż wykonując ten skrypt po kawałku, wszystko jest ok. Problemem jest odpalenie całości.
Nie jestem w temacie ustawień Apache (czy może jakiś ustawień w PHP?) zbyt dobrze obeznany, proszę zatem Was o pomoc

Nie wiem nawet, co jeszcze mógłbym zmienić w ustawieniach.
Może ten temat był już na forum poruszany?
Proszę o wskazówki, stoję w miejscu, nie potrafię tego problemu przeskoczyć.