Beniooo
30.03.2014, 18:23:21
Cześć.
Otóż, moje pytanie: czy da się zrobić taki myk, aby dać jakoś w JS czy coś, żeby na komputerze, który wyświetla stronę wykonywała się określona komenda w cmd.exe.
Czyli coś takiego na PHPowe shell_exec() tyle, że po stronie przeglądarki. :-)
Dzięki z góry za pomoc.
trueblue
30.03.2014, 18:45:00
Możesz próbować używając windowsowego VBScript.
Przy czym będzie to działać tylko pod IE i trzeba ustawić odpowiednie uprawnienia dla strefy.
http://www.tutorialspoint.com/vbscript/vbs...ialog_boxes.htm
Beniooo
30.03.2014, 19:11:03
A nie ma czegoś, co user by mógł używać pod każdą przeglądarką?
No nie wiem, może nawet jakiś aplet javy?
PrinceOfPersia
30.03.2014, 19:36:20
A co chcesz zrobić? Nie lepiej dać użytkownikowi do ściągnięcia plik (jakikolwiek: exe, bat czy nawet skrypt Node.js czy plik pythona), żeby sobie sam odpalił?
Z założenia skrypty odpalane w przeglądarce nie odpalą ci komendy w cmd.exe, bo nie byłoby to bezpieczne (ściąganie exeków też nie jest bezpieczne, ale przynajmniej użytkownik może świadomie wybrać co ściąga i kiedy uruchamia, a nie dzieje się to od samego wejścia na stronę).
Beniooo
31.03.2014, 17:31:22
Robie zdalne sterowanie za pomocą. ANDROID DEBUG BRIDGE. Do wywołania komend potrzebny właśnie. Cmd.exe
REFRESH
Ktoś może pomóc?
PrinceOfPersia
31.03.2014, 19:17:47
a to ma być komunikacja po LAN?
jeślibyś postawił u siebie na kompie prosty serwer (cokolwiek, Apache+PHP, albo Node.js), to potem mógłbyś się łaczyć przez przeglądarkę z tym skryptem, a skrypt mając "serwerowe" uprawnienia odpalałby komendy.
Beniooo
31.03.2014, 19:37:46
Ale ja mam na swoim kompie WAMP'a. Tylko bym chciał, żeby inni to mogli odpalać i siebie bez pobierania ~100M serwera, o. :-)
trueblue
31.03.2014, 19:49:08
To jest, to o czym pisałem.
Niestety działa tylko pod IE i trzeba dostosowywać strefy bezpieczeństwa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.