Aui06
1.04.2014, 12:25:48
Witam
Mam problem z dodawaniem z edycją tabeli w bazie danych.
Dane dodawane są za pomocą formularza. Przy pierwszym wprowadzeniu problemu nie ma. Jednak kiedy chce edytować zawartość formularza edytowany jest jedynie 1-wszy rekord, który następnie dodaje się kilkakrotnie do bazy. Co ciekawe przy kolejnym zapisie znika zawartość prawidłowo zapisanych pól mimo iż nie ma w kodzie Delate.
Formularz przekazuje zawartość pól jednak się one nie zapisują. Jest tak jakby poniższy kod zapętlał się na 1 rekordzie i nie potrafił dodać innych.
if ((int)$_POST['yes']){
$idr = sed_import('idr', 'P', 'INT');
$ids = $khid;
//$ids = $_POST['a'];
$idrs = $_POST['idrs'];
$atyp = $_POST['atyp'];
$idpol = $_POST['idpol'];
$sq5 = sed_sql_query("SELECT COUNT(*) FROM Planer2_plus_sl_pola");
$sk= $ec[0] - 1;
for ($i = 0; $i <= $sk; $i++) {
$sql2a = sed_sql_query("SELECT COUNT(*) FROM planer2_plus_tw_pola WHERE pp_IdTowarS = '".$ids."' AND pp_Idpola = '".$idpol[$i]."'");
if ($sec[0] > 0){
$sql = sed_sql_query("UPDATE planer2_plus_tw_pola SET pp_IdTowarS = '".$ids."', pp_Idpola = '".$idpol[$i]."', pp_Wartosc ='".$atyp[$i]."' WHERE pp_idTowarS = '".$ids."'");
}
if ($sec[0] == 0) {
$sql = sed_sql_query("INSERT INTO planer2_plus_tw_pola (pp_IdTowarS, pp_Idpola, pp_Wartosc) VALUES ('".$ids."', '".sed_sql_prep($idpol[$i])."', '".sed_sql_prep($atyp[$i])."')");
}
//header("Location: plug.php?r=listatowarow&a=$ids&b=2");
}
}
Czy ktoś wie co zrobić by edytował rekordy zgodnie z formularzem, a nie dodawał w cały czas pierwszy. To zapewne banalny błąd, ale nie widzę gzie go popełniam.
Kshyhoo
1.04.2014, 12:28:52
Pokaż kod formularza. Musisz działać na tablicy, tzn, formularz musi być tak zbudowany, by umożliwiał pracę na tablicy.
nospor
1.04.2014, 12:36:40
var_dump($idpol);
var_dump($sec);
co wyswietlają?
poza tym nie:
for ($i = 0; $i <= $sk; $i++) {
a:
for ($i = 0; $i < $sk; $i++) {
Aui06
1.04.2014, 12:39:36
Formularz wygląda tak
$sqlll = sed_sql_query("SELECT pp_Idpola, pp_IdTowarS, Nazwa_pola, id_pola, Typ_pola, pp_Wartosc FROM Planer2_plus_sl_pola t LEFT OUTER JOIN planer2_plus_tw_pola p on t.id_pola = p.pp_Idpola and p.pp_IdTowarS='".$ids."'");
while ($row3 = sed_sql_fetcharray($sqlll)){
if ($row3['Typ_pola']==0) {
$ptypp .= "<tr><td>".$row3['Nazwa_pola']."</td><td> <input type='text' name='atyp[]' value='".$row3['pp_Wartosc']."'>
<input name='idpol[]' value='".$row3['id_pola']."'></td></tr>";
}
elseif ($row3['Typ_pola']==1){
$ptypp .="<tr><td>".$row3['Nazwa_pola']."</td><td> <input type='checkbox' name='atyp[]' value='1' ".(($row3['pp_Wartosc']==1)?'checked="checked"':'')." >
<input name='idpol[]' value='".$row3['id_pola']."'></td></tr>";
}
$tidpola .= $row3['id_pola'];
}
echo '<h3 style="text-align:right;">Dodatkowe pola:</h3><form action="" method="post"><table>'.$ptypp.'</table> <input type="hidden" name="yes" value="1">
<input type="submit" name="submit" class="coltop" value="Dodaj dodatkowe pole">
</form>';
nospor
1.04.2014, 12:44:04
Z kodu co pokazalas wyglada, ze pola idpol nie leżą w formularzu....
Przypominam sie o moim wczesniejszym poscie.
Aui06
1.04.2014, 12:49:15
A czy pole idpol nie jest w formularzu w linijce 7, 12?
name='idpol[]'
<input name='idpol[]' value='".$row3['id_pola']."'>
nospor
1.04.2014, 12:51:07
A juz widze.... ty to mialas w zmiennej.... ok.
Tak wiec poraz kolejny prosze o odpowiedz na moj pierwszy post w tym temacie.
Aui06
1.04.2014, 12:56:16
$idpol - przekazuje id pola z którego korzystam wykorzystuje go do łączenia 2 tablic. (w formularzu dla kontroli nie jest ukryte)
$sec - mam obecnie 7 pól ale w przyszłości może ich być 11 chciałam by przy zapisie sprawdzał czy pole (lub jego wartość) jest już dodana czy jeszcze nie.
nospor
1.04.2014, 13:11:33
Podalem ci wyraznie co masz zrobic. Podalem ci kod php. Prosze PORAZ KOLEJNY, bys podala co on zwraca
Aui06
1.04.2014, 13:22:24
Nie bardzo wiem co znaczy var_dump($idpol); var_dump($sec);?
Ale jak
echo var_dump($idpol);
array(7) { [0]=> string(1) "1" [1]=> string(1) "3" [2]=> string(1) "5" [3]=> string(1) "7" [4]=> string(2) "41" [5]=> string(2) "37" [6]=> string(2) "44" }
echo var_dump($sec);
array(1) { [0]=> string(1) "0" }
lub
array(1) { [0]=> string(1) "0" } array(1) { [0]=> string(1) "0" } array(1) { [0]=> string(1) "0" } array(1) { [0]=> string(1) "0" } array(1) { [0]=> string(1) "0" } array(1) { [0]=> string(1) "0" }
zaraz pod $ec = mysql_fetch_row($sq5);
bez echo na drugi raz bo jest bez sensu, dostałeś przecież cala linie jak ma wygl, ale nie ważne, to na przyszłość

$ids = $khid; pewnie w tym $khid masz coś na sztywno bo wgl tego nie widzę w tym fragmencie
nospor
1.04.2014, 13:29:48
Dziekuje. Wlasnie to mialas zrobic.... ino ze bez echo. Napisalem wyraznie samo var_dump. var_dump wyswietla zawartosc zmiennej....
Powinnnas miec wyswietlone 7 razy $sec, wyswietla ci sie tylko raz. Tak masz, czy skrocilas wynik?
Poza tym widac wyraznie, ze sec ma wartosc 0, wiec nic dziwnego ze dodaje a nie robi update.
Zrob jeszcze
var_dump($ids);
oraz
var_dump($sk);
Aui06
1.04.2014, 13:39:41
$ids = $khid to ma być na sztywno.
Mam 3 tablice.
1 z tekstem
2 z opcjami do tekstu
3 dostępne opcje
$khid jest globalne i odnosi się do do 1 tablicy z tekstem.
var_dump($ids);
int(72) int(72) int(72) int(72) int(72) int(72)
var_dump($sk);
int(6) int(6) int(6) int(6) int(6) int(6)
nospor
1.04.2014, 13:41:19
Skoro $ids jest poprawne
to to zapytanie:
$sql2a = sed_sql_query("SELECT COUNT(*) FROM planer2_plus_tw_pola WHERE pp_IdTowarS = '".$ids."' AND pp_Idpola = '".$idpol[$i]."'");
z jakiegos powodu zwraca ci 0, wiec jak juz mowilem dlatego ci robi INSERT a nie UPDATE.
nie może być na sztywno bo masz:
WHERE pp_idTowarS = '".$ids."'");
Aui06
1.04.2014, 13:55:23
To jest dobrze.
Jak pisałam mam 3 tablice. A ta z którą mam problem ma 1 wartość stałą jest nią "pp_idTowarS".
pp_idTowarS -> id tekstu do którego dodaje pole
Gdyby było zmienne to bym nie mogła porwanie wyświetlić.
Zmienne jedynie są pp_Idpola = '".$idpol[$i]."' i pp_Wartosc ='".$atyp[$i]."' czyli id po którym łącze z rodzajem pola i wartość pola.
nospor ma racje z jakiegoś powodu nie działa
dobrze to od początku co przechowujesz w tabeli Planer2_plus_sl_pola, to po pierwsze, bo z niej wyliczasz te ilość obróceń pętli a potem dodajesz do innej tabeli to.. pod drugie jak zmieniasz $idpol[$i] dla 1 id to w tym polu masz wartość ostatnią wiec warunek nigdy się nie spełni dlatego nie działa, dlatego mówię ze nie może być na sztywno id bo musisz do każdego rekordu dodać te wartość z pod indexu, nie da się dodać do 1 wszystkich w taki sposób
Aui06
1.04.2014, 14:25:04
To jak to ma wyglądać?
Bo powinło działać:
Na początku tablica jest pusta. I wszystko dobrze się dodaje jak uzupełnię formularz i wyśle.
Pętla for trzyma by wykonało się określoną ilość razy. Następnie sprawdzany jest warunek
gdzie $i wraz z obrotami pętli ma a raczej powinno przyjmować wartości 1, 2,3... a pp_IdTowarS = '".$ids."' powinno zawierać określony numer artykułu.
Jeśli nie ma w bazie rekordu spełniającego warunek dodaje nowe pole.
tak ja wiem do czego służy for, chodziło o to że zliczasz w innej tabeli a dodajesz w innej potem
Planer2_plus_sl_pola => planer2_plus_tw_pola , tak wszytko sie zgadza ale krotka pp_Idpola zawiera tylko jedna wartość wiec nie będzie tam po kolei 1, 2, 3 tylko po wykonaniu zapytania zapisze Ci od razu 3 wiec wtedy poco wgl pętla, skoro jej efektu nawet nie zobaczysz, dlatego sugerowałbym dodać do tabeli pole np id auto_increment i wtedy możesz mieć parę rekordów o tym samym ids, bo tak baza nie wie o co ja pytasz bo dla niej rekord spełniający warunek WHERE pp_IdTowarS = '".$ids."' AND pp_Idpola = '".$idpol[$i]."'" jest niejednoznaczny
Aui06
1.04.2014, 15:09:54
Ja się chyba z tobą nie mogę dobrze zrozumieć:
Planer2_plus_sl_pola to tabela z nazwami pól jest ich 7 więc ograniczenie dodania ilości pól to 7.
Tabela planer2_plus_tw_pola składa się z 4 kolumn (id (auto_increment), pp_Idpola (klucz obcy do tabeli Planer2_plus_sl_pola), pp_idTowarS (klucz obcy do tablicy z tekstami), pp_Wartosc (wartość pola) ).
Chciałam użyć $i żeby po kolei przeglądać tablicę. Wszytko praktycznie miało się opierać o klucze obce nie id planer2_plus_tw_pola tak naprawdę nie jest mi potrzebne.
A i jestem kiebska z baz ale jak masz pole auto_increment to nie pozwala ci założyć drugiego o tym samym numerze.
Planer2_plus_sl_pola - ok no dlatego zapytałem, btw count zlicza rekordy nie pola

tak zgadza się ale tabelka planer2_plus_tw_pola z tego co piszesz ma łączyć te 2 tabele no wiec jak masz taka strukturę:
Pseudokod :
Kod
Tabela Planer2_plus_sl_pola
id inne_pola
1 costam
2 costam
3 costam
//to chcesz mieć tak:
Tabela planer2_plus_tw_pola
id pp_Idpola pp_idTowarS pp_Wartosc
1 1 3 1
2 2 3 2
Dlatego musi być to id bo tak on nie wie który jak ma dwa klucze w tabeli o tym samym nr w pp_idTowarS
bo tak jak Ty masz to on by miał to tak, po pierwszym insercie:
Kod
Tabela Planer2_plus_sl_pola
Tabela planer2_plus_tw_pola
pp_Idpola pp_idTowarS pp_Wartosc
2 3 2
Aui06
1.04.2014, 19:20:43
Chce mieć coś bardziej takiego
Zasada działania bazy
Kod
planer2_plus_tw_pola
id pp_Idpola pp_idTowarS pp_Wartosc
1 2 3 5
2 4 3 ala
3 5 3 8
4 2 4 5
5 4 4 abc
6 5 4 8
Planer2_plus_sl_pola
id Nazwa inne_pola
1 costam 1
2 costam 0
3 costam 1
Nie mam 1 rekordu w polu tekstowym mam 1756 tekstów (minimum) i potrzebuje dodać do nich chwilowo 7 dodatkowych pól.
W pp_idTowarS mam klucz obcy łączący pola i mam w przykładzie 2 artykuły 1 o id 3 oraz 2 o id 4
Do każdego z nich mam 3 dodatkowe pola 2,4,5.
Potrzebuję taką strukturę by je powiązać. I to działa są powiązane mam napisane w tablicy, który rekord jest połączą z innym rekordem w innej tabeli.
Ja nie dodaje dodatkowych właściwości jednocześnie do wszystkich tekstów. Robię to pojedynczo najpierw pp_idTowarS z wartością 3 bo do artykułu o id 3 później jak zechce do albo i nie mogę dodać do artykułu o id 4. Nie chce ingerować w tablicę z tekstami.
Muszę więc mieć stałą id artykułu co w tabeli jest zapisane pod pp_idTowarS.
pp_Idpola się zmienia bo mam kilka pól, opcji do wyboru.
Formularz dobrze mi wysyła, pierwszy zapis jest dobry. Nie działa mi tylko Edycja.
Zamiast edytować dodaje mi na okroiło 1 rekord.
tak ja temu nie przeczę, własnie o czymś takim mówiłem, to może zróbmy tak spróbuj wykonać zapytanie tak :
$sql2a = sed_sql_query("SELECT COUNT(*) FROM planer2_plus_tw_pola WHERE pp_IdTowarS = '".$ids."' AND pp_Idpola = '2'");
i pokaż jego wynik oczywiście o ile masz pp_Idpola = 2, jak zwróci zero to zamiast $ids wpisz na sztywno jakiś klucz obcy a tam gdzie było pp_Idpola moze być to co było, albo jak jest teraz

bo któryś z tych parametrów poprostu nie jest spełniony i on zwraca teraz zero czyli tak jakby miał zawsze robić insert
Aui06
2.04.2014, 07:48:43
Chyba obalę twoją teorie oto wynik operacji
echo "SELECT COUNT(*) FROM planer2_plus_tw_pola WHERE pp_IdTowarS = '".$ids."' AND pp_Idpola = '".$idpol[$i]."'<br>":
SELECT COUNT(*) FROM planer2_plus_tw_pola WHERE pp_IdTowarS = '82' AND pp_Idpola = '1'
SELECT COUNT(*) FROM planer2_plus_tw_pola WHERE pp_IdTowarS = '82' AND pp_Idpola = '3'
SELECT COUNT(*) FROM planer2_plus_tw_pola WHERE pp_IdTowarS = '82' AND pp_Idpola = '5'
SELECT COUNT(*) FROM planer2_plus_tw_pola WHERE pp_IdTowarS = '82' AND pp_Idpola = '7'
SELECT COUNT(*) FROM planer2_plus_tw_pola WHERE pp_IdTowarS = '82' AND pp_Idpola = '41'
SELECT COUNT(*) FROM planer2_plus_tw_pola WHERE pp_IdTowarS = '82' AND pp_Idpola = '37'
nospor
2.04.2014, 08:04:25
1) Skoro twoje pola to liczby, to masz je zapisywac jako liczby czyli bez apostrofow:
SELECT COUNT(*) FROM planer2_plus_tw_pola WHERE pp_IdTowarS = 82 AND pp_Idpola = 1
2) Wykonaj to zapytanie bezposrednio w bazie, np. w PMA. Nadal 0?
3) A na pewno masz rekordy gdzie pp_IdTowarS=82 i pp_Idpola = 1 ?
Aui06
2.04.2014, 08:50:21
W bazie otrzymuje wyniki poprawne, ale z ciekawości wyświetliłam sobie
echo $sec[0]."<br>";
Czyli zmienną gdzie zapisuje wynik. I okazało się że nie wypisuje mi żadnej wartości tylko przejście to nowej linii.
Więc zapytanie do bazy jest dobre, ale zapisanie do zmiennej powoduje problem.
Próbowałam zmienić zapytanie na
$sql2a = mysql_query("SELECT COUNT(pp_IdTowarS) FROM planer2_plus_tw_pola WHERE pp_IdTowarS = '".$ids."' AND pp_Idpola = ".$idpol[$i]."");
I teraz dla odmiany dodaje mi wszystkie wartości, za każdym razem na nowo a nie tylko 1. A nadal $sec[0] nie posiada żadnej wartości.
nospor
2.04.2014, 09:08:00
cos krecisz.... przeciez robilas juz var_dump($sec); i bylo widac ze otrzymuyjesz 0 a nie nic.
Aui06
2.04.2014, 09:17:04
Masz rację trochę na grzebałam w kodzie próbując naprawić problem.
Cofnęłam zmiany i otrzymałam coś takiego:
Za 1 razem dodając same 0
Za 2 razem 1 jedynkę a reszta to 0
A powinny być wszystkie powyżej 0 ponieważ taki wynik otrzymuje w bazie podczas ręcznego wywołania zapytania.
nospor
2.04.2014, 09:48:57
Dobrze ze chociac jedna 1. Widac postęp

Skoro jest jedna jedyna a reszta 0 widac, ze nie ma rekordow dla tamtych danych. Napewno dla recznego wywolania danych z 0 bezposrednio w bazie masz 1? Moze dzialasz na innnych bazach danych?
Aui06
2.04.2014, 10:11:28
Na pewno jest 1 tak jak w przykładzie
pp_IdTowarS = '82' to numer tekstu i wszystkie dodane go posiadają
pp_Idpola to id pola posiadam pola 1, 3,5, 7, 37, 41.
Za pierwszym razem dodał je wszystkie a ja nie zmieniałam ani ich id ani nie dodałam nowych.
Po za tym dodaje zawsze pierwsze pole 7 razy (tyle ile obrotów ma pętla).
Gdyby tak naprawdę miał 0 to czy nie powinien dodawać na nowo wszystkie, poza pierwszym dla którego ma wartość 1.
nospor
2.04.2014, 10:50:35
Jak to pierwsze pole 7 razy? Pokaz aktualny kod jaki masz
Aui06
2.04.2014, 11:12:24
Jak z aktualizuje wyświetla się to tak:
<form action="" method="post"><table><tbody><tr><td>Promocja</td><td> <input type="checkbox" name="atyp[]" value="1" checked="checked">
<input name="idpol[]" value="1"></td></tr><tr><td>Promocja</td><td> <input type="checkbox" name="atyp[]" value="1" checked="checked">
<input name="idpol[]" value="1"></td></tr><tr><td>Promocja</td><td> <input type="checkbox" name="atyp[]" value="1" checked="checked">
<input name="idpol[]" value="1"></td></tr><tr><td>test 3</td><td> <input type="checkbox" name="atyp[]" value="1" checked="checked">
<input name="idpol[]" value="3"></td></tr><tr><td>aaa</td><td> <input type="text" name="atyp[]" value="">
A powinno wyświetlać
<form action="" method="post"><table><tbody><tr><td>Promocja</td><td> <input type="checkbox" name="atyp[]" value="1" checked="checked">
<input name="idpol[]" value="1"></td></tr><tr><td>test 3</td><td> <input type="checkbox" name="atyp[]" value="1" checked="checked">
<input name="idpol[]" value="3"></td></tr><tr><td>aaa</td><td> <input type="text" name="atyp[]" value="">
nospor
2.04.2014, 11:14:14
Mi chodzilo bys pokazala jeszcze raz aktualny kod php
Aui06
2.04.2014, 11:29:36
$idr = sed_import('idr', 'P', 'INT');
$ids = $khid;
//$ids = $_POST['a'];
$idrs = $_POST['idrs'];
$atyp = $_POST['atyp'];
$idpol = $_POST['idpol'];
$sq5 = sed_sql_query("SELECT COUNT(*) FROM Planer2_plus_sl_pola");
$sk= $ec[0] - 1;
for ($i = 0; $i < $sk; $i++) {
$sql2a = mysql_query("SELECT COUNT(*) AS liczba FROM planer2_plus_tw_pola WHERE pp_IdTowarS = '".$ids."' AND pp_Idpola = ".$idpol[$i].""); //echo "SELECT COUNT(*) FROM planer2_plus_tw_pola WHERE pp_IdTowarS = '".$ids."' AND pp_Idpola = '".$idpol[$i]."'<br>";
if ($sec['liczba'] > 0){
$sql = sed_sql_query
("UPDATE planer2_plus_tw_pola SET pp_IdTowarS = '".$ids."', pp_Idpola = '".$idpol[$i]."', pp_Wartosc ='".$atyp[$i]."' WHERE pp_idTowarS = '".$ids."'"); echo $atyp[$i]."<br>";}
if ($sec['liczba'] == 0) {
$sql = sed_sql_query("INSERT INTO planer2_plus_tw_pola (pp_IdTowarS, pp_Idpola, pp_Wartosc) VALUES ('".$ids."', '".sed_sql_prep($idpol[$i])."', '".sed_sql_prep($atyp[$i])."')");
}
//header("Location: plug.php?r=listatowarow&a=$ids&b=2");
}
}
nospor
2.04.2014, 11:50:50
Mowilem ci juz ze liczby masz wkladac/porownywac jako liczby a nie jako tekst. Popraw to, pokaz kod po poprawkach i pokaz jeszcze raz dokladnie co zwracają twoje echo,print/var_dump
Aui06
2.04.2014, 12:31:10
Mam dwa rodzaje wyników dla:
var_dump($sec[0]);
NULL 1
NULL 1
NULL 1
NULL 1
NULL 1
NULL 1
var_dump($sec[liczba]);
string(2) "16" 1
string(2) "16" 1
string(2) "16" 1
string(2) "16" 1
string(2) "16" 1
string(2) "16" 1
nospor
2.04.2014, 12:47:08
No, czyli count zwraca ci 16 wiec powinien robic UPDATE a nie insert. Czemu wiec mowisz ze robi ci ciagle insert?
No i popraw to:
$i < $sk
na
$i <= $sk
Na samym poczatku mialas dobrze, nie zwrocilem uwagi ze wczejsniej odejmowalas 1
Aui06
2.04.2014, 14:01:51
Zwraca 16 dopiero za 3 zatwierdzeniem formularza. A wcześniej dodaje pola.
Tak jak by za 3 razem nagle przypominał sobie że jednak ma jakąś wartość. Jednak UPDATE się nie wykonuje porostu wychodzi z pętli.
Za 1 razem OK
string(1) "0" 1
string(1) "0" 1
string(1) "0"
string(1) "0"
string(1) "0"
string(1) "0" 1
string(1) "0"
Za 2 razem mam ? Źle
string(1) "1" 1
string(1) "0" 1
string(1) "0" aaa
string(1) "0"
string(1) "0"
string(1) "0"
string(1) "0"
za 3 razem ?
string(2) "16" 1
string(2) "16" 1
string(2) "16" 1
string(2) "16" 1
string(2) "16" 1
string(2) "16" 1
string(2) "16" 1
<form action="" method="post"><table><tbody><tr><td>Promocja</td><td> <input type="checkbox" name="atyp[]" value="1">
<input name="idpol[]" value="1"></td></tr><tr><td>Promocja</td><td> <input type="checkbox" name="atyp[]" value="1">
<input name="idpol[]" value="1"></td></tr><tr><td>Promocja</td><td> <input type="checkbox" name="atyp[]" value="1">
<input name="idpol[]" value="1"></td></tr><tr><td>test 3</td><td> <input type="checkbox" name="atyp[]" value="1">
<input name="idpol[]" value="5"></td></tr><tr><td>Promocja2</td><td> <input type="text" name="atyp[]" value="">
<input name="idpol[]" value="7"></td></tr><tr><td>Promocja11</td><td> <input type="text" name="atyp[]" value="">
<input name="idpol[]" value="41"></td></tr><tr><td>test 34</td><td> <input type="checkbox" name="atyp[]" value="1">
<input name="idpol[]" value="37"></td></tr><tr><td>test 4</td><td> <input type="text" name="atyp[]" value="">
<input name="idpol[]" value="44"></td></tr></tbody></table>
<input type="hidden" name="yes" value="1">
<input type="submit" name="submit" class="coltop" value="Dodaj dodatkowe pole">
<div style="display:inline;margin:0;padding:0"><input type="hidden" name="x" value="8449F2BC"></div></form>
nospor
3.04.2014, 09:01:44
magic

Gdybym mial to przed nosem, to moze cos by sie wykombinowalo a tak....
Cytat
echo "SELECT COUNT(*) FROM planer2_plus_tw_pola WHERE pp_IdTowarS = '".$ids."' AND pp_Idpola = '".$idpol[$i]."'<br>":
się nie zrozumieliśmy bo nie o taki efekt chodziło, tylko o to co zwrócił Ci sql po wykonaniu tego... Tak jak powiedział
nospor bez ' ' bo nie zwróciłem na to uwagi.. W dodatku Twój formularz nie odpowiada temu co chcesz uzyskać bo masz ileś 1 na początku, a przecież warunek WHERE pp_IdTowarS = '".$ids."' AND pp_Idpola = '".$idpol[$i]." jest sprawdzany po koleii
Aui06
7.04.2014, 08:30:16
Dziękuję za pomoc w końcu napisałam to zupełnie inaczej i działa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.