Nie jestem mistrzem w JS czy też jQuery, uczę się i utknąłem na problemie edycji danych które mam w dynamicznych polach input. Do rzeczy

Mam prosty formularz i taką część formularza http://fiddle.jshell.net/P8Nn2/ wypełniający może dodać kilka pól z propozycjami. Wszystko zapisuje do jednego pola w MySQL oddzielone średnikiem za pomocą funkcji implode, dane te również wyrzucam za pomocą pętli foreach
[
$content = $row['content']; $propozycje = explode(";;", $content); $num_tags = count($propozycje); $nxt = $num_tags + 1; <div class="form-group"> <label>Propozycje</label> <div class="form-group" id="InputsWrapper"> <p><button class="btn btn-success btn-sm" type="button" id="AddMoreFileBox">Dodaj</button></p> </div> <?php $i = '0'; foreach ($propozycje as $propozycja) { $i++; echo '<input type="text" name="content[]" id="field_' . $i . '" class="form-control" value="' . $propozycja . '">'; } ?> </div>
Problem stanowi edycja wprowadzonych propozycji. Otóż chcę usunąć wprowadzone propozycje lub dodać kolejną nową i tutaj właśnie jest problem po stronie mojej wiedzy w ramach JS czy też jQuery... Znajdzie się ktoś chętny do pomocy?