Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP] Dodawanie i edycja dynamicznych pól input
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-Dariusz-
Cześć,
Nie jestem mistrzem w JS czy też jQuery, uczę się i utknąłem na problemie edycji danych które mam w dynamicznych polach input. Do rzeczy smile.gif

Mam prosty formularz i taką część formularza http://fiddle.jshell.net/P8Nn2/ wypełniający może dodać kilka pól z propozycjami. Wszystko zapisuje do jednego pola w MySQL oddzielone średnikiem za pomocą funkcji implode, dane te również wyrzucam za pomocą pętli foreach

1. $content = $row['content'];
  2. $propozycje = explode(";;", $content);
  3. $num_tags = count($propozycje);
  4. $nxt = $num_tags + 1;
  5.  
  6. <div class="form-group">
  7. <label>Propozycje</label>
  8. <div class="form-group" id="InputsWrapper">
  9. <p><input type="text" name="content[]" id="field_<?php echo $nxt; ?>" class="form-control" ></p>
  10. <p><button class="btn btn-success btn-sm" type="button" id="AddMoreFileBox">Dodaj</button></p>
  11. </div>
  12. <?php
  13. $i = '0';
  14. foreach ($propozycje as $propozycja) {
  15.  
  16. $i++;
  17. echo '<div class="form-group" id="InputsWrapper">';
  18. echo '<input type="text" name="content[]" id="field_' . $i . '" class="form-control" value="' . $propozycja . '">';
  19. echo '<a href="#" class="removeclass"><span class="label label-danger">Usuń</span></a>';
  20. echo '</div>';
  21. }
  22. ?>
  23. </div>
[

Problem stanowi edycja wprowadzonych propozycji. Otóż chcę usunąć wprowadzone propozycje lub dodać kolejną nową i tutaj właśnie jest problem po stronie mojej wiedzy w ramach JS czy też jQuery... Znajdzie się ktoś chętny do pomocy?
nospor
Dodajac/usuwajac zmienia ci sie w formularzu liczba pol. Klikajac ZAPISz, zapisujesz na nowo w bazie tylko te, ktore aktualnie są. Zero problemu smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.