Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Szukam edytora.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
NickOver
Siemka.
Przepraszam jesli to zły dział, ale jednak temat dla przedszkolaków (według mnie) dość potrzebny.
Mianowicie szukam edytora php. W sumie jedyne co musi mieć to zaznaczanie if'ów tj. powiedzmy po lewej stronie są kreseczki które pokazują gdzie kończą się if'y.
Z góry dzięki wink.gif
Wazniak96
Gdzieś na forum masz cały temat poświęcony edytorom.

A tak to na start polecam Ci Notepad++. Na prawdę jest wygodny a co najważniejsz - darmowy. Ale nie jest to IDE. Dlatego z czasem jak twoje projekty będą rosły wygodniej Ci będzie przesiąść się na "kobyły". Np NetBeans czy Eclipse smile.gif

EDIT:
Gdzieś tu.
NickOver
Tak, widziałem ten temat, jak i parenaście innych w wyszukiwaniu google, ale zależy mi na tej jednej, jedynej opcji gdyż teraz mi się zrobiła jakaś dziwna pętla na if'ach, a że kod ma 598 linijek to trochę się zgubiłem wink.gif Kiedyś miałem edytor który posiadał właśnie taką opcje tylko za nic nie pamiętam jak się nazywał i czy był do php czy c++. Ktoś może kojarzy jakiś edytor z taką możliwością?
SmokAnalog
A robisz prawidłowe wcięcia w kodzie?

Ja dopóki używałem Windowsa to też korzystałem z Notepada++, mogę śmiało polecić.
NickOver
Nie, nie robię. Bez obrazy, ale prosiłem o edytor z konkretnymi funkcjami a nie napisanie mi co polecacie/używacie.
Geston
No to Ci odpowiedzieli, Notepad++ zawiera funkcję o której wspomniałeś - ma po lewej listwę pozwalającą na bezproblemową obserwację całych bloków czy to if, czy funkcji, czy pętli, zamykanie ich.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.