Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: błąd skryptu PHP a system kienta?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Blady
Mam taki problem - mam nadzieje ze tutaj należy o nim pisać,
Mam dwa pliki które pobiera infomacje z sesji (koszyk) i przypisuje zawartość sesji do zmiennych przez polecenie
array_keys
i array_values
problem polega na tym że TYLKO pod WIn 98 jeden z tych plików wyrzuca błąd o treści: array_keys() i array_values(): The first argument should be an array in (nazwa pliku) a drugi nie.
W innych systemach operacyjnych w żadnym z obu plików nie pojawia się błąd.
Oba pliki zajduja sie na komercyjnym serwerze.

Bardzo prosze o pomoc bo nie mam zielonego pojęcia dlaczego typ systemu operacyjnego klienta miałby wpływać na sposób interpretowania skryptu php na serwerze..

Będe bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.
rogrog
to raczej nie to. Prędzej miałeś na wcześniej jakiś bląd, później go poprawiłeś, a teraz pod Win98 jest wyświetlana stronka ze starego cache
dr_bonzo
Albo na innych systemach nie pojawia (nie wyswietla, ale wystepuje) sie ten blad (error_reporting == off )?
Blady
Z cachowaniem to nie mozliwe bo sprawdzałem to kilka razy i równocześnie na kilku systemach. Wiecej zauważyłem że na Win 98 z Operą sie bład nie pojawia a z IE pojawia się. Poza tym error reporting nie moze być wyłaczony/włączony bo to generuje serwer i wyrzuca na stronę gdzie powinny sie pojawiać normalne wynik operacji skryptu (chyba że mówisz o jakiejś opcji o której ja nie wiem, ale zawsze było sprawdzane na domyślnych ustawieniach przelądarki IE).

Siedzę nad tym już cały dzień i zaczynam powoli siwieć od tego..
rogrog
a na pewno wykluczyłeś cache w IE??
kszychu
Moze pod 98 z jakiegos powodu nie zapisuje ciastek i wtedy nie masz numeru sesji?
Blady
Tak refreshowałem stronę do uadłego poza tym sprawdzałem to u kolegi na "siweżym" komputerze, ciastka obsługuje bo inny plik (korzystający z tych samych poleceń) pobiera info z sesji.. :-) To tak żeby rozwiązanie problemu było prostsze ...
kszychu
Przeinstaluj Winde i po problemie.
Możliwe, że IE się sypnął. Zainstaluj sobie np. Firefoxa i sprawdz jak na nim bedzie dzialalo.
Blady
Tutaj jest mały problem z wykonaniem tego - bo nie wytłumaczę klientowi że ten skrypt nie działa u niego i powinien sobie w firmie przeinstalować system, poza tym próbowałem tego pod innymi-kilkoma 98-kami i jest ten sam problem (bez względu na wersję IE ale pod Operą działa bez problemu) Poza tym jeszcze nie wiem również u niego nie ładuje sie od razu strona tylko trzeba ją refreshować żeby sie pojawiła na ekranie bo inaczej mów że system nie mógł znaleźć danego pliku.. ale zakładam że to może być kwestia długiego adresu - sporo danych przekazywanych przez "GET" .... ale pracuje nad tym. :-)

Tym nie mniej to nie jest kwestia przeinstalowania systemu bo próbowałem - specjalnie u siebie zainstalowałem swieżutka 98 na drugim dysku żeby to sprawdzać :-)

To na prawdę jest strasznie dziwna sprawa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.