Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: lamerskie pytanko
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
szyymek
chce wyciagac z danego pliku tekstowego dajmy na to o nazwie test.txt pewną zawartosc i wyswietlac ja na stronie
Problem polega na tym ze ów plik tekstowy jest generowany automatycznie co 5 minut więc interesujace mnie dane sie zmieniaja, jednakze zawsze znajdują się w sekwencji
adresses ( tu_własnie_sa_dane hosts
Sekwencja ta nigdzie sie wiecej na stronie nie powtarza
Wiec interesuje mnie tresc "tu_wlasnie_sa_dane", którą chce wrzucic na moja stronke

Jaki utworzyć kod by wykonać to zadanie?
mike
Cytat
<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="x">

Polecenie spowoduje regularne odświeżanie strony co x sekund. Może to mieć praktyczne zastosowanie w przypadku, gdy strona zawiera bardzo często aktualizowane informacje (wiele razy dziennie). Gdy użytkownik korzysta ze strony przez dłuższy czas, strona będzie się sama aktualizowała.

Uwaga: nie stosuj tego polecenia jako narzędzia do "podbijania" wartości swojego licznika wizyt. Goście Twojej strony prędko zrezygnują z wizyt, gdy w trakcie czytania strona będzie się nagle odświeżała. No, chyba że robisz rzeczywiste aktualizacje co pół godziny :-) ...

<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="x; URL=http://.../strona.html">

Polecenie spowoduje automatyczne wczytanie nowej strony po x sekundach. W Internecie często spotyka się strony z informacją o zmianie adresu, gdy odsyłacz z innej strony jest już nieaktualny. Autor strony pozostawia pod starym adresem informację o zmianie, podając nowy adres, ale opatrując tę stronę zaprezentowanym poleceniem, które spowoduje automatyczne przejście pod właściwy adres po x sekundach. Tylko niektóre przeglądarki interpretują to polecenie.

Poczytaj o tagach META .
hwao
Prosze zmienic nazwe tematu na taka jaka odpowiada jego tresci...(problemowi)

---
Poczekalem caly dzien i nie zmieniono tematu zamykam...
Jak podeslesz propozycje to odblokuje ( z linkiem do tematu )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.