Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Laravel instalacaj przez Composer
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Krisso
A więc tak, cały czas pracowałem sobie na templatkach pisząc w Smarty, stworzyłem nawet w nim całego CMS-a dla firmy, teraz postanowiłem troszkę podziałać samodzielnie w innym narzędziu. Los chciał że padło na Laravel,
Kroki:
krok 1 - scianąłem Composer dla windowsa (exe)
krok 2 - zainstalowałem go
krok 3 - uruchamiam cmd, przechodzę do folderu gdzie chce zainstalowac Lare i wstawiam polecenie instalacji:
composer create-project laravel/laravel --prefer-dist
No i teraz wszystko pięknie cacy się instaluje ale do momentu:

The process php artisan optimize laravel exceeded the timeout.

I teraz moje pytanie brzmi, czy FW wgrał mi się, czy też mam jakąś po części sprawną wersję i nie znać dnia ani godziny gdy mi się wysypie?

Prosze o wsparcie techniczne, szukałem czytałem, wuja google nie pomogł w PL wersji ten błąd jakoś u nikogo sie nie powtórzył.
SmokAnalog
Spróbuj jeszcze zainstalować z installera Laravela, teog który dodaje komendę "laravel". Ja używam Laravela na OSX (instaluję tak jak Ty, przez Composer) i śmiga pięknie, ale nigdy nie próbowałem na Windowsie.

P.S. Laravel rządzi, naprawdę dobry wybór smile.gif
by_ikar
Composer ma na bank dodane time limit na 0, więc jest duża możliwość, że masz w swojej instalacji PHP zablokowaną możliwość wydłużenia czasu działania skryptu. Z jakiejś gotowej paczki xampp albo coś podobnego korzystasz ?
Krisso
by_ikar
Co do XAMPPa to 1.8.2.5 ( najnowsza dostępna pod XP-kiem)

SmokAnalog
A Lare wybrałem po głebszych analizach wielu FW, zaczynałem wczesniej Kohane, ale ten projekt przestał się rozwijać, więc wolałem sie nie zagłebiąć w klasy itp, tylko od razu zmieniłem na Laravel. A plan prostu w miesiąc poznać i stworzyć swojego własnego małego CMS, know how już mam, teraz czas tylko na coś ambitniejszego niż Smarty i wydajniejszego.

Ps. poprawiłem obrazek, aby było widać dokladnie, ale czas mam 300 sekund
r4xz
Przy ręcznej instalacji Apache i PHP śmiga bez problemu, możesz więc śmiało pobrać zipy i porównywać zaproponowaną domyślnie konfigurację przez xamppa i szukać problemu smile.gif

Ewentualnie odpal konsolę z prawami admina
SmokAnalog
Cytat(Krisso @ 4.08.2014, 22:04:34 ) *
A plan prostu w miesiąc poznać i stworzyć swojego własnego małego CMS, know how już mam, teraz czas tylko na coś ambitniejszego niż Smarty i wydajniejszego.

To jest do zrobienia, ja sobie zrobiłem intensywny kurs Laravela w niecałe 2 tygodnie i już byłem w stanie na nim śmigać. Trzeci projekt już na nim robię. Piękne jest to, że Laravel jest intensywnie rozwijany, najnowsza wersja wniosła sporo udogodnień.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.