Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: htaccess pod wskazany adres
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
peterlan
Czy jest mozliwosc by odpowiednie reguly w pliku htaccess odwolywaly sie tylko do danego katalogu na serwerze?

przykladowo mam katalog

/en
i wpisujac cos w htaccess odwoluje mi sie to rowniez do glownej strony, a chcialbym by dot. to tylko /en
nospor
To wstaw ten plik .htaccess do tego katalogu, ktorego cchesz by dotyczyl
peterlan
mam jeszcze jedno pytanie,

czy taki zapis jest poprawny?
  1. RewriteRule ^produkt/?([0-9]*),([a-z+-]*),([0-9]*)$ produkt_subsite.php?cat=$1&name=$2&id=$3 [NC,L]

chcialbym by zawartosc byla w katalogu produkt, jednak z powyzszym przykladem strona sie nie otwiera, a bez 'produkt' wszystko dziala poprawnie tak jak tutaj:
  1. RewriteRule ^/?([0-9]*),([a-z+-]*),([0-9]*)$ produkt_subsite.php?cat=$1&name=$2&id=$3 [NC,L]

ale wtedy i strona glowna sie nie wyswietla.
Pyton_000
Kod
^/produkt
peterlan
  1. RewriteRule ^/produkt/?([0-9]*),([a-z+-]*),([0-9]*)$ produkt_subsite.php?cat=$1&name=$2&id=$3 [NC,L]

a mozna to zrobic w ten sposob, by link wyswietlal sie bez slowa produkt na poczatku, tylko ze w tym momencie tak jak wczesniej napsialem:
  1. RewriteRule ^/?([0-9]*),([a-z+-]*),([0-9]*)$ produkt_subsite.php?cat=$1&name=$2&id=$3 [NC,L]

nie wyswietla mi sie strona glowna.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.