Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]print_r w pliku php obsługiwanym przez ajax
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wpaski
Czy jest możliwe w jakiś sposób wykonanie takiego kodu bez błędu o nie poprawnym formacie danych JSON (SyntaxError: JSON.parse: unexpected character at line 1 column 1 of the JSON data) lub nie wyświetlania się (niczego) wyniku?
jest jakiś przykładowy plik php:

1. header("content-type:application/json");
  2.  
  3.  
  4. $json = array('test1', 'test2');
  5.  
  6. $array = array("TEST inny", "TEST2 inny");
  7. print_r($array);
  8.  
  9. echo json_encode($json );

wiem, że można po stronie javascriptu potem podejrzeć dane ale jak to zrobić po stronie php (bez używania exit;)? Chce żeby ten print_r wyświetlil się w odpowiedzi serwera
nospor
Konsola Firebug w FIREFox i widzisz co wysyla ci php...
wpaski
wiem ale nie może być print_r bo wtedy nic nie wysyła, musi być poprawny format JSONOWY wysyłany:
Kod
    {
    "key": "value",
    "array": ["el1","el2","el3"]
    }

a ja chce zrobić coś żeby te print_r zadziałało
nospor
Cytat
ale nie może być print_r bo wtedy nic nie wysyła

Co ty bredzisz.... PHP wysyla zawsze, niezaleznie jakie glupoty tam wstawisz...
Mowie ci: konsola FIREBUG i tam widzisz wszystko co odbiera AJAX. I jak spojrzysz w odpowiedz serwera, to zobaczysz ze twoj print_r wyslal co mial wyslac. A to ze tego potem js nie potrafi przetrawic, to normalna sprawa, skoro wysylasz mu skaszaniony JSON
wpaski
ahh, no tak, racja, mój bląd. a da się to jakoś wypluć na ekran też? czyli nie używając firebuga
nospor
Na ekran? Ajaxem?
Odbieraj to jako HTML czy zwykly tekst i wstawiaj gdzie chcesz. Tylko po co? Zrozumialem, ze to są dane do debugownaia, czyli ze w danej chwili chcesz cos sprawdzic.
Jesli zas to są normalne dane, to wywalaj je wszystkie przez json_encode jako jedna tablica i po problemie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.