Goban11
4.11.2014, 02:08:47
Poszukiwany Programista PHP i Mysql i administrator w jednej osobie.
Oferta dla osób posiadających Brytyjski NINo czyli National Insurance Number albo dla osób które moga na miesiąc lub dwa przylecieć do Wielkiej Brytanii w celu wyrobienia numeru. Numer jest niezbędny do założenia firmy (każdy wspólnik musi posiadać numer). Wymagany stały dostęp do internetu i bardzo dobry język angielski.
Mam zamiar założyć wydawnictwo w UK. Poszukuje wspólnika do stworzenia strony i jej administracji. Proponowany udział to 33%. Działalność będzie opierać się na produkcji czasopism anglojęzycznych w formie ebooków o różnych tematykach. Będą to dwa dwumiesięczniki w formie ebooków i dwa roczniki w formie audiobooków. Początkowo dwa czasopisma opowiadania Fantasy i opowiadania detektywistyczne (kryminał). szacowany koszt jednego wydania dwumiesięcznika to około 500 dolarów amerykańskich a rocznika audio 0 (dlaczego to moja tajemnica). Czyli około 500 dolarów na miesiąc. Dlaczego dolarów? Ponieważ sprzedaż czasopism będzie odbywać się na czytniki kindle za pomocą amazon amerykański i amazon brytyjski a autorzy będą pochodzić zarówno z ameryki północnej jak i Brytanii czy innych anglojęzycznych krajów. Trzeba będzie oczywiście zainwestować trochę w reklamę.
Przy cenie czasopisma 3 funty dla Brytanii i około 5 dolarów dla Stanów wystarczy sprzedać ponad 200 sztuk żeby być nad kreską. Przy odpowiedniej reklamie myślę że można sprzedać dużo więcej.
W przyszłości jeśli firma się uda wydanie kolejnych czasopism o różnych tematykach takich jak przygoda, romanse, sci-fi itd. Wydawanie ksiażek w formie ebooków i audiobooków, a w dalekiej przyszłości być może wydania papierowe.
Ponieważ jestem Polakiem choć mieszkam i pracuje w Wielkiej Brytanii określiłbym mój angielski jako słaby dlatego tez po stworzeniu strony będę poszukiwał do spółki redaktora naczelnego będącego Anglikiem.
Po stworzeniu strony według specyfikacji która przygotowałem oraz grafiki, którą przygotuje. Osoba zainteresowana spółką będzie administrować tą stronę przez około 1 do 2 lat minimum. Praca administratora pewnie gdzieś około 10 godzin w tygodniu. Jeśli sprzedaż się uda będzie można zatrudnić administratora.
Zainteresowanych proszę o kontakt email na adres gltzdrojewski@gmail.com z twoimi danymi:
1. imię i nazwisko
2. adres email
3. wiek
4. OPIS DOŚWIADCZENIA W PROGRAMOWANIU I ADMINISTROWANIU PORTALEM!!!!!(ukończone szkoły, doświadczenie zawodowe, inne)
aniolekx
4.11.2014, 10:02:39
czy na pewno masz to wszystko dobrze przemyślane?
Czy dobrze zrozumiałem ze jesteś grafikiem?
Gdybyś miał już zrobiony numer próbny (wystarczyła by jakaś wersja robocza) to możne było by o czym rozmawiać..
500 dolców to jakieś 315 fontów, przy 50 stronach wychodzi trochę ponad £6 za stronę...
Goban11
4.11.2014, 12:21:13
Jestem grafikiem i zajmuje się Photoshopem InDesignem i Illustratorem.
Nie mam numeru próbnego bo nie mam tekstów i grafik do jego stworzenia.
W dwumiesięczniku znajdować się będzie 8 opowiadań i 8 grafik ponadto felietony, recenzje itp. czyli ponad 80 stron. Natomiast rocznik to 12 opowiadań czyli pomiędzy 4 a 8 godzin audio zależnie od długości opowiadań.
Ponadto poza sprzedażą czasopism jest również oczywiście w nieco puźniejszym okresie sprzedaż reklam w czasopismach i na stronie.
Wszystko dokładnie przemyślane. Zajmuje się tym od roku i chciałem to zrobić tylko z redaktorem naczelnym ale nauka php nie idzie mi za bardzo.
Mam stworzoną specyfikację i kosztorys oraz listy obowiązków poszczególnych wspólników.
Ponadto pragnę się przyznać iż popełniłem błąd w pierwszym poście, który wynika z tego że pisałem go późno po pracy. Koszt samej produkcji roczników jest rzeczywiście równy zero natomiast autorom oczywiście trzeba zapłacić i będzie to około 580 dolarów za teksty i okładkę gdyż za rocznik pragnę płacić więcej niż za dwumiesięcznik.
Wracając do tekstów i grafik to mają one byc pozyskiwane za pomoca właśnie tej strony stworzonej przez programistę. I to chyba wszystko na wstępie. Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt na email i więcej informacji za pomoca email.
Pyton_000
4.11.2014, 12:22:33
I do czego Ci jest programista z NIN?
Nie wystarczy normalny kontraktowy z NIP EU?
memory
4.11.2014, 12:58:10
Jeżeli to forum programistyczne to napisz coś więcej o stronie ( sklep ? ,wizytówka ? ). Bo opisałeś na razie tylko biznes.
aniolekx
4.11.2014, 13:22:26
przynajmniej raz w tygodniu na tym forum pojawia się watek z jakimś genialnym pomysłem na biznes

nie chce tu niepotrzebnie hejtowac ale wydaje mi się ze naprawdę źle zacząłeś, nic o tobie nie wiadomo i nie wiadomo czego naprawdę oczekujesz od programisty, poza tym ze ma tracić czas na administrowanie portalem, gdzie możesz takie coś zlecić studentowi za kilkaset pln.
Jak faktycznie jesteś grafikiem to daj linka do jakiś swoich prac, aby zainteresowani mogli sprawdzić z kim rozmawiają (amator/zawodowiec?)
Na jakich warunkach miała by się opierać taka współpraca, tylko umowa ustna?
Goban11
5.11.2014, 01:41:14
Sorki pierwszy raz pisze taką ofertę.
NINo jest potrzebny do zarejestrowania wspólników jako włascicieli firmy. Firma ma mieć siedzibę w UK.
Jestem amatorem i nie posiadam żadnej własnej strony z moimi pracami ale tak jak wspomniałem stworze projekt graficzny stronki i jeśli się komuś nie spodoba to nie musi rozpoczynać współpracy.
Opis strony:
Głównym zadaniem strony jest pozyskiwanie tekstów i grafik od autorów. Strona ma opierać się na podstawowym profilu użytkownika w którym zamieszczone będą podstawowe informacje o użytkowniku i jego teksty i grafiki. Teksty i grafiki mają być prezentowane na stronie i poddawane ocenie przez innych uzytkowników. Na podstawie ocen wybierane będą najlepsze prace do czasopisma. Teksty i grafiki zbierane będą do tematów np. wojownik, bestia dla fantasy. 4 tematy na jedno wydanie. Jedne tematy mają być zamykane w odpowiednim czasie a inne dodawane dla następnych wydań. Ważne jest stworzenie miejsca dla redaktorów, gdzie będą mogli otrzymać informacje na temat najlepszych prac do danego tematu i wydania, wybierać teksty do korekty, wstawieć teksty po korekcie i ogólnie przygotować wszystko do składu. Na stronie powinien znajdować się również formularz płatniczy dostępny dla wybranych (wydanych) autorów prac. Dane kont bankowych magazynowane w celu zrealizowania przelewów a po ich dokonaniu usuwane.
Na początku umowa ustna do stworzenia strony. Po stworzeniu stronki lub niedługo przed zakończeniem prac szukam redaktora naczelnego, który napisze umnowę między nami (programistą, mną i redaktorem naczelnym). Umowa w języku angielskim. Po spisaniu umowy zakładamy firmę na jej podstawie i ruszamy ze stroną.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.