Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP - Biblioteka GD czy coś innego ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Aran88
Witam. Poszukuję rozwiązania, aby osiągnąć efekt jak poniżej:

Chodzi o to, że użytkownicy na stronę mają swoje avatary ( 200px x 200px ) i to zdjęcie jest powiększone ciut, z rozmyciem a na to nałożone wycięte zdjęcie w naturalnych rozmiarach.
Ewentualnie może być po prostu jedna fota na której będzie rozmyte wszystko poza okręgiem. Próbowałem w PhotoShopie zrobić sobie nakładkę w formie PNG z efektem przeźroczystości i nakładać na zdjęcie jednak nic z tego;/
Macie jakieś pomysły czy osiągnę taki efekt za pomocą PHP i biblioteki GD ? Czy jakoś muszę kombinować inaczej żeby robiło się to automatycznie na stronie ? Myślę od paru dni i nie mogę znaleźć rozwiązania.
Za wszelką pomoc bardzo dziękuję.

Dejmien_85
Tutaj masz całkiem ciekawą bibliotekę opartą o GD - http://phpimageworkshop.com/

Da się za jej pomocą zrobić sporo rzeczy, które masz w Photoshopie/Gimpie (łącznie z warstwami, filtrami itd) - za jej pomocą powinieneś dać radę.
Aran88
Dziękuję Pyton_000. Rozwiązałeś mój problem. Wszystko śmiga jak ta lala smile.gif Dzięki też Dejmien_85 za link do biblioteki.

Temat do zamknięcia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.