Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szukam pomysłu
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
memory
Witam
Tak jak w temacie szukam pomysłu na biznes internetowy. Posiadam zaplecze programistyczne,serwerowe oraz marketingowe. Jedynie czego brakuje to pomysłu.
Szacowany budżet na start to tylko 400k zł, więc klony facboków,twiterów ,instagramów raczej nie wchodzą w gre
Oferuje 1-3 % udziałów w nowo powstałej firmie. Jeżeli masz fajny pomysł pisz na PW

Pozdrawiam
jacobson
Na jakiej zasadzie odbywa sie "przekazanie" pomysłu ? Umowa jest spisywana juz na wstepie ?
Wygryw
Podanie linku do strony firmowej/portfolio lub linków do działających w sieci Twoich prywatnych realizacji na pewno nie zaszkodziłoby w podjęciu decyzji o chęci zagadania z Tobą potencjalnie zainteresowanej osoby. Wiesz, są programiści z zapleczem kapitałowym, programistycznym, serwerowym, marketingowym którzy całe życie trzepią sklepy internetowe i/lub wordpressy.

Warunki też raczej jednostronne i mało interesujące. Z góry zakładasz, że osoba proponująca Ci dany pomysł w dłuższej perspektywie nie będzie chciała mieć z nim nic wspólnego i/lub nie wniesie nic (umiejętności/wiedzy/pieniędzy/...) do projektu.

Ps. Jeżeli ktoś chcący zrealizować jakiś pomysł wrzuca na forum topic tak ubogi w szczegóły, to zwykle mamy tu festiwal uszczypliwości, gdzie pierwsze skrzypce gra fizzlebubble. Ja się pytam, gdzie tu jest sprawiedliwość?!
tzm
Cytat(memory @ 7.11.2014, 20:53:09 ) *
Witam
Tak jak w temacie szukam pomysłu na biznes internetowy. Posiadam zaplecze programistyczne,serwerowe oraz marketingowe. Jedynie czego brakuje to pomysłu.
Szacowany budżet na start to tylko 400k zł, więc klony facboków,twiterów ,instagramów raczej nie wchodzą w gre
Oferuje 1-3 % udziałów w nowo powstałej firmie. Jeżeli masz fajny pomysł pisz na PW

Pozdrawiam

Co Ty ćpasz człowieku? Szukaj jeleni gdzie indziej a nie wśród ludzi na poziomie za jakich uważam większą część użytkowników tego forum. Widzisz jak Ci taki Mark oddaje facebooka tylko dlatego że znasz php i mysql? proszę Cie. Przez takie teksty tracę czas na naukę programowania zamiast zająć się zarządzaniem ..
memory
Cytat(tzm @ 8.11.2014, 19:58:16 ) *
Co Ty ćpasz człowieku? Szukaj jeleni gdzie indziej a nie wśród ludzi na poziomie za jakich uważam większą część użytkowników tego forum. Widzisz jak Ci taki Mark oddaje facebooka tylko dlatego że znasz php i mysql? proszę Cie. Przez takie teksty tracę czas na naukę programowania zamiast zająć się zarządzaniem ..

Nie rzucaj się tak chłopaczku, jestem inwestorem a nie programistą. Tak jak pisałem wcześniej mam już wstępnie przygotowane zaplecze czyli zespól ludzi, firmy które będą współpracowały. Czytaj budżet jest tylko 400 000 zł więc facebooki,twittery nie wchodzą w grę. Dużo osób tutaj piszę o swoich biznesach ale brakuje im zaplecza, bardziej do nich jest kierowana oferta niż do dumnych uber programistów.
Damonsson
Przecież ten temat to jakaś bzdura, bo albo:
płacisz 1% za samo rzucenie pomysłu, czyli rozdajesz za darmo pieniądze, za hasła typu "platforma sklepowa", "portal z gołymi babami" itp.,
albo płacisz 1% za pomysł i wszystko pozostałe, poza realizacją, czyli szukasz jelenia.
mrc
Przypuszczam, że nawet jeżeli ktoś ma pomysł, to nim się nie podzieli smile.gif Sam bym się nie podzielił z nikim, tym bardziej z osobą, której na oczy nie widziałem smile.gif
Pyton_000
za 1-3%? chyba 20-30%.
Za takie marne promile to się nie kalkuluje, tym bardziej że jak ktoś ma 400k to można je bardzo fajnie wykorzystać haha.gif Oj można ... wink.gif
tzm
siedzę w bardzo startupowym świecie, w zasadzie tylko startupy robię i jakby do nas taki inwestor przyszedł jak Ty to byśmy płakali ze śmiechu całą firmą. inwestor to se może kupić 1-3 % a nie tyle zostawić bo ma ' zaplecze '.

szukasz idiotów?
memory
Cytat(mrc @ 8.11.2014, 20:55:41 ) *
Przypuszczam, że nawet jeżeli ktoś ma pomysł, to nim się nie podzieli smile.gif Sam bym się nie podzielił z nikim, tym bardziej z osobą, której na oczy nie widziałem smile.gif

Oczywiście masz racje, nie chodziło mi, że ktoś napisze swój genialny biznes na PW , bardziej jakiś ogólny zarys gdzie następnie można byłoby przystąpić do dalszej negocjacji.

Cytat
Przecież ten temat to jakaś bzdura, bo albo:
płacisz 1% za samo rzucenie pomysłu, czyli rozdajesz za darmo pieniądze, za hasła typu "platforma sklepowa", "portal z gołymi babami" itp.,
albo płacisz 1% za pomysł i wszystko pozostałe, poza realizacją, czyli szukasz jelenia.

Dziękuje za post. Faktycznie chciałem oddać mały procent za ogólny pomysł, oczywiście nie taki "szczegółowy" jak podałeś ("platforma sklepowa"), dlatego uważałem że jest to sporo. Trochę zacząłem od dupy strony snitch.gif

Cytat(tzm @ 8.11.2014, 21:42:48 ) *
siedzę w bardzo startupowym świecie, w zasadzie tylko startupy robię i jakby do nas taki inwestor przyszedł jak Ty to byśmy płakali ze śmiechu całą firmą. inwestor to se może kupić 1-3 % a nie tyle zostawić bo ma ' zaplecze '.

szukasz idiotów?

Wystarczyło wytłumaczyć, że jest to bez sensu i nikt normalny na to nie pójdzie. Wielu tutaj pracuje w rożnych firmach i jest w stanie nakierować w dobrą stronę smile.gif. Nie mniej dziękuje zawsze twój post jest pomocny
tzm
Albo inaczej ... bo ciężko mi oceniać intencje Twoje przez internet nie znając Cie ale nie wygląda to dobrze, nie mniej...
Jeśli szukasz takich właśnie pomysłów za groszowe sprawy, albo w zasadzie chcesz coś takiego odkupić to zainteresuj się tematyką crowdfundingową, tam są ludzie którzy nie mają wiedzy na temat realizacji swoich pomysłów i im możesz oferować wsparcie o jakim mówisz. Tu jest forum specjalistyczne, ludzie przychodzą tu bo chcą realizować swoje pomysły bez odsprzedawania 97-99 % udziału w przyszłej spółce.
memory
@tzm ok przyjże się bliżej tej tematyce

adrianpl20
Za około 2 tygodnie jeżeli dalej będzie aktualne odezwę się, chyba że totalnie nie interesuje Cię serwis społecznościowy - kończę aktualnie kod.
Spawnm
Na prośbę autora, temat zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.