Cytat(mrc @ 8.11.2014, 20:55:41 )

Przypuszczam, że nawet jeżeli ktoś ma pomysł, to nim się nie podzieli

Sam bym się nie podzielił z nikim, tym bardziej z osobą, której na oczy nie widziałem

Oczywiście masz racje, nie chodziło mi, że ktoś napisze swój genialny biznes na PW , bardziej jakiś ogólny zarys gdzie następnie można byłoby przystąpić do dalszej negocjacji.
Cytat
Przecież ten temat to jakaś bzdura, bo albo:
płacisz 1% za samo rzucenie pomysłu, czyli rozdajesz za darmo pieniądze, za hasła typu "platforma sklepowa", "portal z gołymi babami" itp.,
albo płacisz 1% za pomysł i wszystko pozostałe, poza realizacją, czyli szukasz jelenia.
Dziękuje za post. Faktycznie chciałem oddać mały procent za ogólny pomysł, oczywiście nie taki "szczegółowy" jak podałeś ("platforma sklepowa"), dlatego uważałem że jest to sporo. Trochę zacząłem od dupy strony

Cytat(tzm @ 8.11.2014, 21:42:48 )

siedzę w bardzo startupowym świecie, w zasadzie tylko startupy robię i jakby do nas taki inwestor przyszedł jak Ty to byśmy płakali ze śmiechu całą firmą. inwestor to se może kupić 1-3 % a nie tyle zostawić bo ma ' zaplecze '.
szukasz idiotów?
Wystarczyło wytłumaczyć, że jest to bez sensu i nikt normalny na to nie pójdzie. Wielu tutaj pracuje w rożnych firmach i jest w stanie nakierować w dobrą stronę

. Nie mniej dziękuje zawsze twój post jest pomocny