Jako iż w temacie php i mysql raczkuje potrzebuje Waszej pomocy. Mam problem jak zapisać do bazy danych określone dane. Przykładowo mam kod:
<?php $username = 'user'; $password = 'pass'; $url = 'http://192.168.1.15/Status_Wireless.live.asp'; ) )); $petla=$ilosc_tab/9; //ilosc przejść pętli w zależności od ilości danych $mac_start=0; //początkowy element tablicy mac wszystkich elementów $uptime_start=2; //początkowy element tablicy uptime wszystkich elementów if ($petla>0) { for ($m=0; $m<$petla; $m++) { $mac[$m]=$data_sort1[$mac_start]."<br/>"; $mac_start+=9; //inkrementacja co 9 elementów //print_r ($mac); $uptime[$m]=$data_sort1[$uptime_start]."<br/>"; $uptime_start+=9; } } else { } ?>
Pobiera on z lokalnego routera tylko takie dane jak mac i uptime. Zależy mi aby do bazy danych trafiały takie dane jak:
mac - jeśli nie istnieje w bazie, jeśli istnieje to aktualizuj tylko uptime
uptime - aktualizowane na bieżąco
W tym momencie kod po aktualizacji wyświetla mi mac + uptime aktywnego użytkownika. Chciałbym żeby czas podłączenia danego użytkownika trafiał do bazy danych, najlepiej z rozbiciem w jakich dniach ile. Myślę że wprawionemu developerowi nie zajmie długo podpowiedzenie mi jak to zrobić. Mam pewien pomysł polegający na:
-dynamiczne sprawdzanie czy w bazie istnieje mac ( istnieje - dodaj tylko uptime ); (nie istnieje - dodaj mac i uptime)
Z tym że jak to zrobić w kodzie- pętli.
Skrypt chciałbym jakoś zapętlić żeby pobierał dane z routera co 5s np. i aktualizował bazę danych.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za odpowiedzi.