Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]AntyBot
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
KsaR
Chce zrobić tak że boty mogą wchodzić na moją stronę,
ale jeśli tylko wejda na strone logowania na konta ma im nie zaleznie od wprowadzonych danych wywalic blad logowania,
Więc musze jakos je wykryć.

Jak mogę to zrobić jakims skryptem php?
Pomijam referer i user agent bo to da się zmienić.
markuz
Co masz na myśli mówiąc bot? Nie ma uniwersalnego sposobu na wykrycie bot`a - możesz próbować np. poprzez blokady IP (botów jak i proxy), wychwytywanie szybkich request`ów (boty zazwyczaj po stronie poruszają się bardzo szybko - o wiele szybciej niż przeciętny użytkownik), captcha?
KsaR
Cytat(markuz @ 5.12.2014, 19:12:31 ) *
Co masz na myśli mówiąc bot? Nie ma uniwersalnego sposobu na wykrycie bot`a - możesz próbować np. poprzez blokady IP (botów jak i proxy), wychwytywanie szybkich request`ów (boty zazwyczaj po stronie poruszają się bardzo szybko - o wiele szybciej niż przeciętny użytkownik), captcha?

Bot - np. cURL, i chciałbym się obejść bez zabezpieczeń jak capatcha tylko chce wyświetlać fake błąd logowania po wysłaniu formularza.

A jak sprawdzić poruszanie się? //szukałem w google i nawet jednego tematu nie znalazłem.
markuz
cURL-em możemy zrobić taki sam request jaki jest poprzez wejście w przeglądarkę - chociaż cURL nie uruchomi np. skryptu JavaScript (wskazówka).

Cytat
A jak sprawdzić poruszanie się? //szukałem w google i nawet jednego tematu nie znalazłem.

Pewnie trzeba zapisywać czas requestów i go ze sobą porównywać? To mój pomysł na szybko - być może skuteczny być może nie.
KsaR
Cytat(markuz @ 5.12.2014, 19:30:45 ) *
cURL-em możemy zrobić taki sam request jaki jest poprzez wejście w przeglądarkę - chociaż cURL nie uruchomi np. skryptu JavaScript (wskazówka).

Pewnie trzeba zapisywać czas requestów i go ze sobą porównywać? To mój pomysł na szybko - być może skuteczny być może nie.

Ostatecznie czas requestów chyba odpada bo jest przecież LTE itd,
Na JS się nie znam niestety za bardzo, ale rozumiem że jeśli nie obsłuży JS (<noscript>) to na 60% bot?

A cURL lub coś innego sprawdza plik robots.txt ?
markuz
Cytat
Na JS się nie znam niestety za bardzo, ale rozumiem że jeśli nie obsłuży JS (<noscript>) to na 60% bot?

Skąd wziąłeś to 60%?

Cytat
A cURL lub coś innego sprawdza plik robots.txt ?

Jak chce to sprawdza..

Do czego Ci to potrzebne? Która z twoich stron będzie aż tak oblegana przez boty?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.