Potrzebuję pomocy w odczytaniu wyniku zapytania. Napisałem dwie strony z zawartością logiczną. Jedna to wyświetlenie formularza, a druga wykonuje test z danymi wpisanymi w formularzu, a nastepnie zwraca wynik.
Funkcja z którą mam problem to ta:
function sprawdzenie_nazwy($nazwa) { $pytanie = "SELECT nazwa, haslo FROM ".$przedrostek."uzytkownicy LIKE '".$nazwa."'"; $wynik = mysqli_query($polaczenie_bd, $pytanie); $wynik = mysqli_fetch_assoc($wynik); } return 'Użytkownik o takiej nazwnie nie istnieje'; } else { return 'Nie udało się połączyć z bazą danych.<br />Spróbuj jeszcze raz lub zgłoś problem do pomocy technicznej.'; } if ($wynik['nazwa'] === $nazwa) { return 'dobrze'; } }
Dodatkowo wyświetla taki błąd:
Fatal error: Can't use function return value in write context in /var/www/html/inicjacja.php on line 157
Ową funkcję wywołuje ten fragment kodu:
if ($spr_nazwa === 'dobrze') { if ($spr_haslo === 'dobrze') { $spr_haslo = sprawdzenie_hasla($spr_nazwa, $haslo); }
Nie wiem czy w czymś pomoże, bo ten kod dopiero wtedy jest interpetowany, gdy formularz zostanie wyświetlony, wypełniony i zaakceptowany.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam!