Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: fopen Obsluga bledow
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
rubin
Kiedy uzywam fopen do sprawdzenia czy istnieje plik na innym serwerze to wyskakuje:

Warning: fopen(http://serwer.pl/plik.html): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Pytanie:
Jak zablokowac wypisywanie tego ostrzerzenia?
dr_bonzo
Stawiasz @ przed nazwa funkcji.
rubin
Dzieki!
pieto
A ja mam inny problem bo mam takich mozliwosci urli ze 100 i strasznie dlugo musze czekac az sprawdzi :sad.gif - Jakies inne rozwiazanie ?
strife
Witam,

Jest pewna możliwosć, ale absolutnie odradzam!
  1. <?php
  2.  
  3.  
  4. ?>

Pozdrawiam!
pieto
hmh, w sumie nie za bardzo pomogło (tzn trzeba czekać tydzień czasu na sprawdzenie wszystkich winksmiley.jpg ) , moze jakas inna mozliwość sprawdzenia urli ?

pozdrawiam
crash
Możesz ustawić o wiele mniejsze timeouty...
sobstel
Cytat(scarface @ 2005-04-16 14:47:40)
Jest pewna możliwosć, ale absolutnie odradzam!
  1. <?php
  2.  
  3.  
  4. ?>

a ja (w środowisku produkcyjnym oczywiście) zdecydowanie polecam, oczywiscie przydalby sie do tego wlasny handler bledow. w ten sposob utrudniany zycie wlamywaczom...
hwao
Rozwiazaniem jest fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() poczytaj w manualu i na forum smile.gif (pelno gotowcow winksmiley.jpg )
pieto
Oki więc tak:
fsockopen, hm, nie znalazłem odpowiedniego gotowca sprawdzającego url'a i coś niezabardzo kumam jak te sockety działają sad.gif

Timeouty: no tak, zeby to moj serv winksmiley.jpg ...

pozdrawiam, pokombinuje jeszcze..
sobstel
do sprawdzania czy istnieja zdalne pliki mozna uzyc takze CURLa

1. <?php
  2. function external_file_exists($filename) {
  3. $ch = curl_init($filename);
  4. curl_exec($ch);
  5. $response_code = curl_getinfo($ch, CURLINFO_HTTP_CODE);
  6. curl_close($ch);
  7. return ($response_code == 200);
  8. }
  9. ?>

niestety funkcja ta nie jest 100% skuteczna. np. moze nie byc pliku a serwer bedzie zwracal strone html (z komunikatem o bledzie) i kod odpowiedzi 200 ok.
pieto
A no zwraca 404 sad.gif , czyli nie kombinowac z tym CURLem questionmark.gif
moze ktos ma przykład na socketach ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.