Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]regularnie siadający formularz kontaktowy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
followc
Witam, zupełnie bez moich ingerencji w jego działanie formularz kontaktowy na mojej stronie po prostu siada i nie wysyła wiadomości. Przerzuciłem się nawet na wordpressa i wtyczkę mandrilla, żeby sprawnie chodziło i tak też było po czym jakiś czas temu (jaki dokładnie nie wiem) znów wiadomości przestały być wysyłane. Serwer mam na home.pl i słyszałem o nim już wiele malo pochlebnych opinii. Jak w ogole mam podejść do tematu? Brakuje mi już pomysłów.
grzes999
Wysyłasz maila przez funckję mail czy przy użyciu zewnętrzebgo serwera SMTP?
followc
używałem smtp jakiś czas temu, ale siadło i nie potrafiłem tego pokonać. teraz używam wtyczki wordpressowej wpmandrill, która z tego co mi się wydaje korzysta ze swojej funkcji wysyłającej. Wtyczka ta ma opcję wysłania maila testowego i maile te są wysyłane i dochodzą, ale tylko na skrzynki inne niż te które mam pod home. Formularz nie wysyła na żadną
grzes999
Z tego co pamiętam to musisz mieć ustawione pole od adres z domeny, z której wysyłasz maile. Bo home chyba blokował wszystkie inne próby.
Ewentualnie napisz do nich to ci na pewno coś poradza na tą bolączke.
followc
Tak, zgadza się. Tak też miałem ustawione kiedy działało i kiedy działać nagle przestało. To mnie dziwi właśnie najbardziej, ponieważ żadnych zmian związanych z tą funkcjonalnością nie robiłem. Od tygodnia wysyłam do subskrynentów mailing ze skrzynki podłączonej pod tę domenę, ok 2k maili dziennie. Może to mieć jakiś wpływ?
Pyton_000
2k... apytaj home jaki masz limit wiadomości dla swojego planu.
grzes999
Cytat(followc @ 13.01.2015, 12:23:02 ) *
Tak, zgadza się. Tak też miałem ustawione kiedy działało i kiedy działać nagle przestało. To mnie dziwi właśnie najbardziej, ponieważ żadnych zmian związanych z tą funkcjonalnością nie robiłem. Od tygodnia wysyłam do subskrynentów mailing ze skrzynki podłączonej pod tę domenę, ok 2k maili dziennie. Może to mieć jakiś wpływ?

Oczywiścei, że ma wpływ. Musisz zapytać o limit w home

[edit]
Pyton_000 Byłeś szybszy ;p
trueblue
A pisałeś do BOKu?
Zdarzała się kiedyś sytuacja, że wpadli na czarną listę i przez 1.5 dnia nie można było wysyłać maili.
followc
Te trzy odpowiedzi napisane prawie że jednocześnie nie mogą być przypadkowe:d dzięki, wysłałem maila do home i czekam na odpowiedź
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.