Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]Zmiennna PHP w JS
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
krysob
Witajcie,

Próbowałem na różne sposoby, czytałem na forum, to pewnie jest banalne, nie wiem gdzie popełniam błąd.

Chciałbym aby w nowym oknie skrypt pobrał zmienną GET z linku i wg niej ustawił okno.
Problem jak zrobić żeby JS widział liczbę(zmienną $sort z id'em zlecenia) a nie "id()".

Z góry dziękuje za pomoc.

Kod
echo '<script type="text/javascript"><!--
            function id()
            {
                var        x = <?php echo($sort); ?>;

alert(x);
            }
            //-->
        </script>';

echo '<a href="#" onclick=" window.open(\'order_detail_print.php?order_id=java script:id()\',\'\',\'scrollbars=yes,width=800,\'); ">Podgląd i wydruk</a>';

Prosiłbym o pomoc, w sumię to ostatnia funkcja w mojej aplikacji. Mógłbym to zrobić $POST i na drugiej stronie to wydrukować ale zależy mi na podglądze i wydruku w nowym oknie, chyba to ładniej wygląda.

Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam
b4rt3kk
A musisz tak mieszać? Najpierw wstawiać do funkcji JS zmienną PHP, a później w php pobierać zmienną php funkcją JS?

Nie prościej bezpośrednio ją przekazać?

1. echo '<a href="#" onclick=" window.open(\'order_detail_print.php?order_id='.$sort.'\',\'\',\'scrollbars=yes,width=800,\'); ">Podgląd i wydruk</a>';
krysob
Dzięki za pomoc, działa. Próbowałem tak i nie działało. Może używałem backslasha tam gdzie nie treba.

Pozdrawiam
----
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.