Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Zmiana wartości
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
szymon202
Da się jakoś zmienić wartość? API nie jest po mojej stronie więc nie mogę tego edytować. Problem taki, że po wpisaniu błędnego kodu nie wyskakuje mi własny błąd, lecz BAD_CODE[1] i czy te BAD_CODE[1] da się zmienić na np. Błędny kod? Proszę o szybką odpowiedź.
Wazniak96
Nie wiem jak zbudowane jest to API ale możesz pokombinować z buforowaniem wyjścia wink.gif
szymon202
  1. if($api->status=='OK') {
  2. if($api->kwota == "0.6") {
  3. echo '<div class="alert alert-dismissible alert-success">
  4. <strong>Dziękujemy! W ciągu 24 godzin usługa zostanie zrealizowana. W przypadku opóźnień poinformujemy mailem.</strong>
  5. </div>
  6. ';
  7. $title1 = 'Zamówienie w serwisie xx-xxxxx.pl';
  8. $message1 = 'Dziękujemy za złożenie zamówienia. Zostanie ono zrealizowane w ciąu 24 godzin. W przypadku przedłużenia poinformujemy, lub zwrócimy pieniądze.';
  9. $header1 = "From: $email";
  10. mail($email, $title1, $message1);
  11. mail('zamowienia@xx-xxxxx.pl', 'Zamówienie w serwisie xx-xxxxx.pl', "ID przedmiotu: $linkid \nURL wymiany Steam: $url \nEmail kupującego: $email");
  12. $connect = @mysql_connect('localhost', 'admin_xxxxx', 'xxxxxxxxxx');
  13. $database = @mysql_select_db('admin_xxxxx', $connect);
  14. $query = mysql_query("INSERT INTO zamowienia (id, id_produktu, steam_trade, nazwa, login, email, img, data, stan) VALUES ('', '$linkid', '$url', '$nazwa', '$login', '$email', '$img', '$data', 'niezrealizowane')") or die(mysql_error());
  15. $queryy = mysql_query("UPDATE produkty SET ilosc = ilosc - 1 WHERE id = $linkid')") or die(mysql_error());
  16. mysql_close($connect);
  17. }else{
  18. echo '
  19. <div class="alert alert-dismissible alert-warning">
  20. <strong>Kwota nie jest poprawna!</strong>
  21. </div>
  22. ';
  23. }
  24. }else{
  25. echo '
  26. <div class="alert alert-dismissible alert-danger"><strong>Błędny kod!</strong></div>
  27. ';
  28. }

No niby powinna działać ta wiadomość, lecz nie działa.
Wazniak96
Z tego kodu nic nie wywnioskuję. Musisz dokładnie przeczytać o co chodzi w dokumentacji API. Kod jest moim zdaniem poprawnie zbudowany.

Metoda z buforowaniem wyjścia polega na zapisaniu całej strony w buforze, abyś przed wyświetleniem mógł podmienić coś w jej zawartości, np przez str_replace. Jednak nazwał bym to "metodą buta w drzwiach" więc jeśli API dopuszcza inną możliwość...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.