Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript] Przekierowanie + otwarcie nowej karty
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
RaiZeN
Witam, piszę prosty skracacz linków i chciałbym aby przy każdym wejściu na skrócony link otwierało w nowej karcie stronę, i po chwili ją zamykało. Przekierowanie ze skróconego linku na ten prawidłowy działa prawidłowo (za pomocą funkcji header) ale kod do otwierania nowej strony działa tylko gdy wyłącze funkcję header. Próbowałem dawać jakieś opóźnienia ale to nic nie dało. Ogólnie chodzi mi o to żeby przy wchodzeniu na stronę przekierowywało za pomocą php na właściwy url i przy okazji otwierało stronę z reklamą. wink.gif Kod js wygląda tak:
<script>

window.onload = function(){
window.open("http://strona.pl/ad.php", "_blank");
}
</script>

Sory za chaotyczność ale pisałem na szybko. :x
Wazniak96
Nagłówek przekierowania zostaje wysłany przed jakimikolwiek danymi wyświetlony przez PHP, także przekierowanie zostaje wywołane od razu po odpaleniu strony. Kod Js nie zostaje wykonany przez przeglądarkę.

Ogólnie rzecz biorąc zrób Przekierowanie przez Js zamiast PHPowego header i powinno śmigać smile.gif
RaiZeN
Dzięki, zrobiłem tak i działa, ale przy przekierowaniu jest około 1s biała strona - przy przekierowaniu z php tak nie było. Da się to jakoś wyeliminować?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.