Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwer / klient poczty
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Forti
Cześć!

Znacie jakieś ciekawe, darmowe usługi pocztowe pod które można podpiąć własną domenę? Google to 4 euro, outlook to office 365 (lol).

Jeżeli nic nie znajdę to będę musiał postawić sobie na vps jakąś usługę.. ale nie jestem przekonany. Generalnie mam domene na nazwa.pl (czego żałuje), vps na ovh. Próbowałem użyć midiPoczta z nazwa.pl lecz wywalało mi komunikat, że domene jest podpięta pod inne IP. Albo mam źle ustawione dns (całość jako http działa) albo domene musi być podpięta pod ich ip wink.gif

Co sugerujecie?
Pyton_000
Ja się załapałem swego czasu na darmochę z MS, z Google już dawno nie ma (a szkoda) i postawiłem na VPS u siebie dla 4 domen, kilka skrzynek, aliasy, przekierowania itp.

Tak więc jeśli dbasz o VPS to nic się nie stanie, o ile masz backupy biggrin.gif
Forti
Generalnie chce mieć tam jak najmniej rzeczy, jedna domena i jedna strona będzie tylko, ale mail i tak pewnie mnie nie ominie. Back up hm... coś konkretnego polecasz do tego? Z administrowania to cieńki jestem tongue.gif
Pyton_000
Backup ja robię rsync całego serwera w wersji przyrostowej (Skrypt na moim blgu: Rsync)
Forti
O widzisz, musze zacząć czytać twój blog tongue.gif
Pyton_000
Postaram się o bana na forum dla Ciebie za to że Jeszcze go nie czytasz tongue.gif

Jakby coś to służę radą i pomocą więc pisz śmiało.
Mlodycompany
prokonto, całkiem nieźle się spisuje. zero reklam, zero ograniczeń jeśli chodzi o domeny i konta
Forti
Cytat(Mlodycompany @ 17.03.2015, 08:16:29 ) *
prokonto, całkiem nieźle się spisuje. zero reklam, zero ograniczeń jeśli chodzi o domeny i konta

eee jakieś tleny itp.. nie jestem przekonany. Potem mi maila dochodzić będą 3 dni tongue.gif

edit:
Aktywowałem konto na prokonto.pl. Zobaczymy jak to działa ;]
Pyton_000
Zacznij spodziewać się Spamu wink.gif
Forti
No już wiem, że reklamy od nich będe dostawać ;] jak postawie swój serwer to i tak spam będzie. Coraz bardziej zastanawiam się nad google i te 4 euro miesiecznie za spokój hm.
Pyton_000
Ja u siebie nie dostaję spamu na razie, poza tym którym wiem że dostawać powinienem.
Forti
Na vps tak? A powiedz mi, ten soft do mail sam tworzy jakieś dns MX dla domeny? w sumie nie zagłębiłem się jeszcze ;]
Pyton_000
MX dodajesz do domeny skierowane na vps.
Mlodycompany
osobiście korzystam z prokonto na kilku domenach i kilku kontach i żadnego spamu nie dostaje, no chyba, że sam podam maila tam gdzie nie trzeba to jasna sprawa. Co do czasu otrzymywania wiadomości raczej nie narzekam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.