Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Podążanie gravatara przez całą stronę
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kerth
Witam,
przy rejestracji na stronie proszę w formularzu podanie nieobowiązkowego adresu e-mail zarejestrowanego w gravatar.com. Stamtąd pobierany jest avatar i wyświetlany na stronie. Bez problemu uporałem się z wyświetleniem avatara w profilu, bo "wydobyłem" adres e-mail po nicku, który jest aktualnie zalogowany. Problem jest jednak gdy taki użytkownik nie jest zalogowany. Tu się zaczynają schody. Nie wiem jak pobrać adres e-mail dla danego gracza, który nie jest zalogowany.

Tak pobieram dla zalogowanego:

1. $row_gravatar_email = $db->prepare("SELECT `gravatar_email` FROM `users` WHERE `nick` = :nick");
  2. $row_gravatar_email->bindValue(":nick", $_SESSION['nick'], PDO::PARAM_STR);
  3. if(!$row_gravatar_email->execute()){
  4. throw new Exception("Błąd zapytania");
  5. }else{
  6. $data_gravatar_email = $row_gravatar_email->fetch();
  7. $row_gravatar_email = $data_gravatar_email['gravatar_email'];
  8. }

E-mail z gravatarem trzymam w tabli users/kolumnie gravatar_email . Czy da się może jakoś przy logowaniu przypisać ten e-mail aby wędrował z użytkownikiem przez całą stronę? Mógłbym wtedy tego użyć w każdej chwili.
Kshyhoo
Cytat(Kerth @ 19.03.2015, 10:13:54 ) *
Czy da się może jakoś przy logowaniu przypisać ten e-mail aby wędrował z użytkownikiem przez całą stronę? Mógłbym wtedy tego użyć w każdej chwili.

Ciacho, sesja?
Damonsson
cookies, localstorage
phpion
Co w sytuacji korzystania z jednego komputera przez kilka osób (np. w szkole)?
Kerth
Tworzę system forum i chcę pobrać dla każdego wpisu na forum dodanego przez użytkownika jego avatar. Wyświetlanie postów z bazy danych jest ok, lecz problem jest z tymi avatarami. Chodzi o to, że nawet jak użytkownik jest niezalogowany to w temacie obok wpisu wyświetla się jego avatar. Rozumiecie? Jak na każdym forum.
Kshyhoo
Pobierz, zapisz i przypisz do konta, potem tylko sprawdzaj, czy nie ma nowego...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.