Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX]Wielokrotne przesłanie formularza za pomocą AJAXa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Star
Witam
mam formularz ktory sie przesyła do serwera gdy ktos kliknie w DIVa. No i przesyła sie bardzo ładnie ,ale tylko raz. Tzn gdy go przepętle FORem i mam wiele DIV to moge tylko raz wysłac formularz,gdy sprobuje przesłac to na innych DIVach to juz nie da rady. Oczywiscie kazdy formularz ma unikalne identyfikatory, nie jest tak ze przy kazdym jest to samo. I tu moje pytanie - czy AJAX ma jakies zabezpieczenia przez wielokrotnym wysłaniem formularza ? a jesli nie to jak to obejsc ?
salfunglandyare
To znaczy jak - po nacisnieciu na diva chcesz kilka razy wyslac formularz, czy masz wiele divow i po nacisnieciu na kazdy chcesz wyslac raz formularz? W pierwszym przypadku for na ajax, choc bardziej polecam wywołanie rekurencyjne na evencie success. W drugim przypadku nadaj tym divom jedną klasę np sendForm i wtedy jQuery('.sendForm').bind('click',function(){ /* AJAX */ });
Jeśli to nie to, o co Ci chodzi, wstaw html i JS, te części odpowiedzialne za zdarzenie click i wysyłkę formularza
nospor
Cytat
I tu moje pytanie - czy AJAX ma jakies zabezpieczenia przez wielokrotnym wysłaniem formularza ? a jesli nie to jak to obejsc ?
A nie przyszlo ci do glowy, ze poprostu źle "przepetliles" kod? Tak przez chwilke, ze moze jednak nie napisales go dobrze? Bo ja smiem twierdzic, ze to w tym wlasnie problem smile.gif
No ale przydalby sie ten kod, by moc to stwierdzic jednoznacznie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.