Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Mysql_Connect i błąd: Access denied
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Michalo1994
Zrobiłem stronę na lokalnym serwerze. Działa jak należy.
Chciałem ją przenieść na zewnętrzny hosting, jednak mam problem - mimo podania dobrych danych w miejscach gdzie jest połączenie z bazą i ma pobierać rekordy - wyświetla błąd:
  1. Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES) in .... ściezka\
  2. Warning: mysql_select_db(): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)
  3. Warning: mysql_query(): Access denied for user 'root'@'localhost'
  4. Warning: mysql_close() expects parameter 1 to be resource, boolean given in...

Jaka może być tego przyczyna?
robertpiaty
Sprawdź czy na pewno masz dobre dane do połączenia z bazą. Podejrzanie wygląda to że próbujesz dostać się ze strony do bazy na serwerze jako root.
Michalo1994
Dzięki za odpowiedź.
Właśnie nie wiem dlaczego tak jest. Po założeniu nowej bazy wyświetliły mi się dane i jako host miałem: localhost.

W pliku konfiguracyjnym wpisałem:
  1. <?php
  2. $host='localhost';
  3. $user='michf';
  4. $password='*******';
  5. $name='attent';
  6. ?>

Czyli dokładnie do co direct admin mi wypisał po utworzeniu bazy
robertpiaty
To coś Ci nie hula z konfiguracją. Bo z pierwszego Twojego wpisu wygląda że jako user podany jest root. Wydaje mi się że na serwerze odpala się konfiguracja jaką masz lokalnie u siebie na komputerze. Sprawdź czy plik z poprawną konfiguracją jest na serwerze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.